Wat is een kamado bbq en waarom moet jij deze hebben?

Kamado BBQ

Een kamado bbq is origineel Japans en is in Amerika geïntroduceerd na de Tweede Wereldoorlog. In Amerika heeft deze bbq sinds de jaren ’70 de harten overwonnen en is langzaamaan populairder in Europa aan het worden. Maar wat is er zo speciaal aan een kamado bbq?

Kenmerken

Allereerst is een kamado bbq een keramische bbq. Hierdoor kan deze bbq veel beter zijn warmte vasthouden in vergelijking tot andere bbq’s. Doordat de binnenkant van de kamado gemaakt is van keramiek fungeert de binnenkant als een soort oven waardoor de kooltjes ook langer aan blijven. Bovendien is deze bbq afsluitbaar. De meeste traditionele houtskool bbq’s worden niet afgesloten waardoor het eten aan een kant verhit wordt. Doordat de kamado afgesloten kan worden, wordt de gehele ruimte in de bbq verhit waardoor het vlees ook beter wordt gegaard.

Mogelijkheden

Door het behoud van de warmte is deze bbq een meer veelzijdige machine dan de traditionele houtskool bbq. Je kan op de kamado bbq namelijk niet alleen grillen, maar ook stomen, slow cooken, roken, bakken en braden. Zo kan je op deze bbq vlees roken, terwijl dit met traditionele bbq’s te moeilijk is doordat je de temperatuur constant moet houden. Ook kan je er dus pita’s of andere broden op bakken. Naast het behouden van de temperatuur wordt bovendien ook de rook behouden, waardoor het eten die echte smaak van bbq eten krijgt. Ten slotte is een kamado bbq gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor deze bbq langer meegaat dan de traditionele bbq. Dat is ook de reden dat retailers vaak jarenlange garanties geven op dit soort bbq’s.

Gemakkelijk in gebruik

Je zou denken doordat hij zoveel mogelijkheden heeft, dat dit ook een moeilijke bbq is. Gelukkig is dit niet waar. Hij werkt hetzelfde als een normale bbq, maar door de ruimte binnen de bbq wordt de temperatuur beter gereguleerd. En dan vraag je je natuurlijk af hoe je die temperatuur kan aanpassen. Dan kan worden gedaan door de ventilatieroosters boven en onder de ruimte gedeeltelijk of volledig te openen. Zodoende heb jij er geen extra werk aan. Bovendien worden er meestal diverse accessoires aangeboden om de verschillende manieren van bereiding mogelijk te maken. Zo is er onder andere een plate setter om het voedsel niet direct op de grill te hoeven plaatsen en te beschermen van de vlammen. Dus houdt jij ervan om grote tuinfeesten te geven en wil jij jouw gasten imponeren met diverse bbq gerechten? Koop dan een Kamado BBQ en wordt de ster van de bbq!

About

No Comments

Leave a Comment