Waarom ontbijten cruciaal is om verantwoord af te vallen

Veel mensen denken dat de truc om af te vallen is om een heel stuk minder te gaan eten. ‘Ieder pondje gaat door het mondje’, hoor je dan ook vaak. Toch is dit veel te eenvoudig gezegd. Natuurlijk is het zo dat als je wilt afvallen, je goed op je voeding moet letten. Maar rigoureus heel veel minder gaan eten is absoluut niet de manier om af te vallen. Sterker nog, op de lange termijn werkt deze manier van afvallen alleen maar averechts. Om op een verantwoorde manier af te vallen moet je eigenlijk vooral je leefgewoontes proberen aan te passen. Het ontbijt speelt daar meestal een grote rol in.

Geen ontbijt?

Het ontbijt is vaak de eerste maaltijd dat wordt overgeslagen door afvallers. Dit is een onverstandige keuze. Door goed te ontbijten creëer je namelijk een verzadigd gevoel voor de rest van de ochtend. Het gevolg hiervan is dat je uiteindelijk minder hoeft te lunchen en ook minder hoeft te dineren. Wanneer je niet ontbijt, dan ontwikkelt zich in de loop van de dag juist een heftig hongergevoel. De kans is groot dat je daardoor op een punt komt dat je heel veel gaat eten, waardoor je uiteindelijk niet afvalt en in het ergste geval zelfs weer aankomt.

Ontbijten is leuk!

Ontbijten is helemaal niet vervelend. Veel mensen nemen er alleen niet de tijd voor. Als men al ontbijt, dan werken ze vaak even snel een boterhammetje of crackertje weg in de auto. Maar zeker aan het begin van de dag is het lekker om even de tijd te nemen voor een gezond ontbijt. Neem bijvoorbeeld een bakje yoghurt met noten en honing. Dit is ook voor de mensen die ‘s morgens niet zo’n trek hebben gemakkelijk om binnen te krijgen. Bovendien geeft zo’n ontbijt je genoeg energie om de rest van de ochtend door te komen.

Hulp bij het afvallen

Naast (gezond) ontbijten zijn er nog veel meer tips om op een verantwoorde manier af te vallen. Zo zijn er verschillende bedrijven die je kunnen helpen bij het veranderen van je leefstijl en het geleidelijk verliezen van kilo’s. Hiervoor hoef je trouwens helemaal niet je huis uit! Je kunt al geholpen worden middels een app. Online afvallen noemen ze dit. Weight Watchers (WW) is zo’n bedrijf dat je heel goed kan helpen om jouw doelen omtrent afvallen te halen. Zij proberen je te ondersteunen door een heel persoonlijk plan op te stellen en de uitdaging ‘doable’ te maken. Zo zoeken ze naar wat in jouw specifieke geval de meest verantwoorde en effectieve manier is om gewicht te verliezen.

About

No Comments

Leave a Comment