Tips voor een dagje Haarlem

Zoek jij naar een leuke activiteit om dit weekend te kunnen doen? Bijvoorbeeld met je gezin, goede vriend of vriendin of met je partner? Ga eens een dagje naar Haarlem. Haarlem is namelijk een stad die veel te bieden heeft voor zowel jong als oud. Haarlem is namelijk al meerdere malen verkozen tot de beste winkelstad, wordt zelfs een van de mooiste plekken van Europa genoemd en het strand ligt om de hoek. We vertellen je hier wat je allemaal kunt beleven tijdens een dagje Haarlem. 

 

Winkelen 

Wist je dat Haarlem wel 68 verschillende soorten winkels telt en daarmee de meest gevarieerde winkelstad van het land is? Naast grote winkelketens vind je veel verrassende boetiekjes, antique zaken of speciaalzaken. De winkels zijn zowel op zaterdag als zondag open dus daardoor ben je helemaal vrij om te kiezen op welke dag je het liefste gaat. 

 

Molen Adriaan het Spaarne 

De meest gefotografeerde plek in Haarlem is de Molen de Adriaan. De eerste molen is niet meer degene die je nu ziet. De eerste werd namelijk gebouwd in 1779, maar brandde helaas af in 1932. Pas in de jaren ‘90 werd er een nieuwe gebouwd en sinds 2002 is het af. Deze molen kun je nu bezichtigen aan de oever van het Spaarne (de rivier die door Haarlem stroomt). 

 

Speuren naar hofjes 

Verder staat Haarlem bekend om z’n hofjes. Deze liggen verborgen achter smalle straatjes dus het is soms wel even zoeken. Een ander idee is om een speciale wandelroute te volgen die je langs al deze hofjes leidt. Het beste is om dit te doen op een doordeweekse dag omdat de meeste hofjes in het weekend gesloten zijn. 

 

Bezoek een bierbrouwerij 

Bierliefhebbers opgelet! In Haarlem vind je meerdere kleine brouwerijen. Hier kun je een tour krijgen door de brouwerij heen en tegelijkertijd iets opsteken over het bierbrouwproces. Achteraf kun je gezellig proosten met een vers glas bier. Het is ook leuk om een bierbrouwerij Haarlem te bezoeken als je iets minder van bier houdt. 

 

Corrie ten Boomhuis: schuiladres tijdens de Tweede Wereldoorlog 

Corrie, haar zus en de rest van de familie doken tijdens de Tweede Wereldoorlog onder in haarlem. In de kamer van Corrie is een kleine schuilplaats gebouwd. Door een geheim luik in de kast hadden de onderduikers toegang tot een kleine ruimte waar zij zich schuil hielden.  Uiteindelijk zijn Corrie en haar familie betrapt en hebben later vast gezeten in concentratie kampen. Het huis is nu omgetoverd tot een museum waar je een wandeling door het huis kan maken en terug in de tijd wordt genomen. 

 

About

No Comments

Leave a Comment