Voorbereid op je eerste huisje

Ooit verlaten we allemaal het nest. Dat is in onze maatschappij heel normaal. De één doet daar langer over dan de ander en dat is ook helemaal prima. Iedereen heeft een andere reden om op een bepaald moment uit huis te gaan, soms is dat noodzaak en soms is het gewoon een kwestie van er klaar voor zijn. In deze blog vertel ik je waar je aan moet denken voor je je vleugels uitslaat. En wellicht is dit voor de mensen die op zichzelf wonen een goede herinnering. Lees je mee?

De uitzet staat al klaar

Het kan je enorm helpen om over de jaren heen al spullen te verzamelen. Het lijkt namelijk een mooi idee om alles in één keer te kopen zodra het moment van verhuizen daar is, maar dat valt wel mee. Het is dan namelijk vooral heel duur en heel veel werk. Zorg dus dat je vanaf een bepaalde leeftijd al begint met het bij elkaar sprokkelen van kleine dingen en berg deze op een vaste plaats op. Een voorbeeld van iets wat je alvast kunt aanschaffen, is servies en huishoudelijke materialen. Als je een idee hebt wanneer je gaat verhuizen, kan je er alvast voor kiezen om lang houdbare voedingsproducten in te slaan.

Wat wil je en wat kan er?

Wanneer je op zoek bent naar een huisje is het heel belangrijk om je te bedenken wat je precies wilt en wat er allemaal kan. We zouden allemaal wel willen beginnen met een sloot geld maar zo werkt het helaas niet. Dus je moet, voor je zoektocht kan beginnen, goed bedenken wat je prioriteiten zijn. Waar ben je bereid op in te leveren en waarop niet? Wat heb je te besteden? Kopen of huren? Allemaal vragen om rekening mee te houden. Helemaal omdat je in het geval van kopen ook te maken krijgt met een hypotheek en je dan ook moet letten op de actuele hypotheekrente.

Plan voor de toekomst

Als laatste is het ook goed om met die wensenlijst je een beeld van de toekomst voor te stellen. Ben je van plan om de komende tien jaar op dezelfde plek te blijven wonen, is er gezinsuitbreiding in zicht of denk je veel te moeten reizen voor je werk? Deze overwegingen moeten meewegen op je uiteindelijke beslissing. Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een hypotheekrente 10 jaar vast. Je kan natuurlijk niet in de toekomst kijken dus denk goed na maar realiseer je dat je het nooit honderd procent zeker weet en dat je enkel 100% procent zeker kan zijn van wat je nu wilt en nodig hebt. Kijk voor meer informatie ook op de website Hypotheekrente.nl.

About

No Comments

Leave a Comment