Je tuin voorbereiden op het voorjaar en de zomer

Wellicht ben je er nog niet echt mee bezig maar over een aantal maanden is het voorjaar er weer. Om optimaal te genieten van je tuin kan je nu alvast een aantal voorbereidingen treffen. Denk bijvoorbeeld aan bepaald materiaal, plagen voor zijn of bestrijden en je stijl uitzoeken voor wellicht een nieuwe tuin! Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat is in dit geval ook. Wanneer je op dit moment de juiste voorbereidingen treft kan je de hele zomer heerlijk genieten van je tuin! In deze blog geven je een aantal tips en tricks om optimaal te kunnen genieten van je tuin!

Zorg voor het juiste materiaal

Wil je goed je tuin goed kunnen onderhouden? Zorg dan dat je het juiste materiaal in huis hebt! Met goed gereedschap kan je vaak meer doen binnen korte tijd, en is het ook beter voor je planten/struiken. Bijvoorbeeld: met een botte heggenschaar kan het zomaar voorkomen dat je de takken van bepaalde struiken niet goed af kan knippen, hierdoor splijt de tak en kan de tak dood gaan. Daarnaast werkt het ook een stuk fijner als je goed materiaal hebt. Vaak kan je grotere materialen ook huren bij verschillende winkels, waardoor je niet direct een groot bedrag kwijt bent aan materiaal!

Bestrijden van ongedierte in je tuin

Het kan zomaar zo zijn dat je tijdens het voorjaar en de zomer last krijgt van ongedierte. Wanneer dit het geval is, is het verstandig om dit zo snel mogelijk te bestrijden. Het kan voorkomen dat je bijvoorbeeld last hebt van de meikever of de junikever (ook wel engerlingen genoemd). Deze kan je bestrijden met natuurlijke producten, zoals nematode. Het is belangrijk dat je er goed op let wanneer en met wat voor soort nematode je de kevers bestrijd.

Ontwerp je tuin naar jouw stijl/voorkeur

Tegenwoordig kan je erg gemakkelijk via verschillende programma’s je eigen tuin ontwerpen. Je kan het natuurlijk ook uittekenen. Het bedenken van hoe je tuin eruit gaat zien kan een leuk proces zijn. Denk bijvoorbeeld aan wat de indeling wordt, welke kleuren je wil laten terug komen en wat voor accessoires je wilt gebruiken. Daarnaast kan je eindeloos variëren met verschillende struiken en planten. In dit proces is het verstandig om een expert te vragen naar wat de mogelijkheden zijn. De ene plant doet het bijvoorbeeld beter met een tuin op het zuiden dan een andere. Daarnaast is het slim om te bedenken welke soort planten je bij elkaar zet.

About

No Comments

Leave a Comment