Koken met Lassie

Lassie is een Nederlands merk wat verschillende voedingsproducten in haar assortiment heeft. Hierbij kun je onder andere denken aan rijst, bulgur, couscous, etc. Onlangs heeft Lassie ook een nieuw product op de markt gebracht. Namelijk Orzo. Maar wat is dit nu precies? Is dit nu rijst, of lijkt dit eerder op een pasta? Orzo is gedroogde pasta in rijstvorm. Andere benamingen voor dit voedingsproduct zijn onder andere risoni en in de Griekse keuken wordt dit voedingsproduct ook wel kritharáki genoemd. Orzo is een basis ingrediënt wat je voor verschillende gerechten kunt gebruiken, zoals voor bijvoorbeeld soep of een salade. Je kunt dit zowel warm als koud eten. Het is zelfs mogelijk om er een risotto van te maken.

Risotto maken

Risotto kun je op verschillende manieren klaarmaken. Je kunt dit doen met speciale risottorijst, maar je kunt dit ook doen met Orzo van het merk Lassie. Naast dat je van dit nieuwe voedingsproduct risotto kunt maken, kun je dit product ook voor verschillende andere gerechten gebruiken. Wel moet je dan in veel gevallen de bereidingswijze aanpassen. Wanneer je er bijvoorbeeld Turkse rijs van wilt maken, moet je voordat je de Orzo gaat koken even kort aanbakken in roomboter en olijfolie. Wanneer je het echter gewoon als rijst wilt eten, is het koken van de Orzo gedurende 10 minuten voldoende. Je kunt met dit voedingsproduct dus simpel een snelle maaltijd op tafel zetten.

Snelle maaltijd

Op sommige dagen van de week hebben we niet altijd ruimschoots de tijd om een uur in de keuken te staan, voor het bereiden van een lekkere maaltijd. Echter hoeft dit ook niet altijd. Door op zoek te gaan naar de voedingsproducten van Lassie, zoals de bulgur en de Orzo, kun je in een paar snelle en simpele stappen een voedzame maaltijd op tafel zetten. Orzo is namelijk rijk aan vitamine A, B en E, en bevat tevens diverse belangrijke mineralen. Daarnaast bevat dit voedingsproduct meer eiwitten dan gewone zilvervlies rijst, maar bevat wel minder vezels dan deze rijst. Orzo is dus een goede basis voor een sportmaaltijd.

Sportmaaltijd

Veel mensen sporten meerdere malen per week. Dit kan het uitvoeren van krachtraining zijn, maar ook hardlopen, cardiotraining, voetbal, tennis, etc. Voordat je gaat sporten, is het vaak raadzaam om een eiwitrijke maaltijd te nuttigen. Dit omdat hierdoor je sportprestaties verbeteren. Wanneer je ’s avonds gaat sporten, kun je een eiwitrijke maaltijd bereiken met als Orzo van het merk Lassie als basis ingrediënt. In de zomermaanden kun je hiervan een frisse salade maken, en in de wintermaanden bijvoorbeeld een stoofpot of een risotto. Met het nieuwste voedingsproduct van Lassie kun je dus allerlei verschillende eiwitrijke maaltijden bereiden, die een goede basis zijn voor wanneer je gaat sporten.

About

No Comments

Leave a Comment