van traditie naar vriendschap

wimpel

De Nederlandse traditie is toch echt dat er eind april en begin mei de vlag wordt uitgehangen. Dat is een oude traditie die ik van mijn ouders heb geleerd maar tegenwoordig zie je het steeds minder vaak gebeuren. Dit zal ook wel te maken hebben met de multiculturele samenleving van Nederland. De ouderen onder ons houden zich nog wel vast aan de traditie. Vaak bij nieuwbouwhuizen is het niet eens meer standaard dat er een vlaggenstok aan de muur kan, gek eigenlijk. Vind je ook niet?

 

Ik houd mij aan de traditie

Om toch de eer aan mijzelf te houden hang ik ieder jaar met koningsdag en 5 mei mijn vlag op, en 4 mei uiteraard halfstok. Het is iets moois, het geluid wanneer je vlag klappert maakt iets los in mij. Toevallig heb ik ook laatst zo’n buurman gekregen, hij is 2 maanden geleden naast mij komen wonen. Aardige man, mijn leeftijd en is sinds een aantal maanden vrijgezel.
2 eenzame mannen maken nou eenmaal sneller contact, ik kan wel concluderen dat we een soort van vrienden zijn geworden.
Op koningsdag is er helemaal een band ontstaan toen we toevallig tegelijk onze vlag op wilde hangen. Maar hij had een vlag met een oranje wimpel, een extra lint wat je naast je vlag bevestigd. Het zag het mooi uit moet ik zeggen, de wimpel maakt het een soort van af.

 

Op zoek naar een wimpel

Allereerst moest ik wel erg hard lachen. Ik typte op google “wimpel” in en ik kreeg bovenaan een balkje met “bedoelt u geen rimpel”, ja daar moest ik erg hard om lachen. Maar nee Google, ik bedoel toch echt een wimpel. Ik wilde ook mijn wimpel aanschaffen, het zag er erg netjes uit. Al snel belandde ik op een website wat een walhalla van wimpels was. Allerlei soorten en maten werden er aangeboden. Niet alleen oranje maar ook zwarte en volgens mij hadden alle provincies ook allemaal hun eigen wimpel. Zelf wilde ik dus ook een oranje, dat past toch wel echt in het straatbeeld van Nederland. Ik besloot de standaardmaat te bestellen want ik heb namelijk geen idee hoe het er uit gaat zien op het moment dat hij groter of kleiner uitvalt.

 

5 mei had ik mijn wimpel

Gelukkig was het bedrijf snel met verzenden en had ik mijn wimpel voor 5 mei binnen. Toen ik hem aan het ophangen was begon de buurman hard te lachen en gaf mij een compliment voor de goede smaak. Mijn vlag is helemaal af, super leuk.

About

No Comments

Leave a Comment