Een meidenteam om trots op te zijn

vrouwen voetbal

Als sportcoach sta ik altijd voor mijn team klaar. Ik coach de meiden bij de voetbal. Vanaf kleins af aan heb ik deze meiden leren kennen en heb ik ze zien opgroeien als jongvolwassen meiden. Mijn dochter zit ook in het team en zo ben ik in deze sport als coach gerold. Zelf was ik ook 1 van de eerste dames die begon met vrouwenvoetbal. Het is zo dankbaar werk, onlangs de avonden in de regen te hebben gestaan en verschillende akkefietjes heb mee moeten maken sta ik nog iedere keer met een grote glimlach op mijn gezicht op het voetbalveld.

 

Kampioenschappen

De meiden zijn inmiddels oud en vooral goed genoeg om mee te doen met de kampioenschappen. Eerst wilde alleen regionaal mee doen maar na de eerste wedstrijd besloot ik als coach het team ook op te geven voor de landelijke kampioenschappen. Hiervoor hebben we natuurlijk wel eerst met alle ouders vergaderd want het vergt voor de ouders ook veel meer tijd. Het is namelijk wel zo dat er van de ouders verwacht wordt de meiden door heel Nederland te brengen. Van tevoren was er een schema opgesteld en iedereen kon aangeven wanneer hij of zij kon rijden. Waren er gaten niet op te vullen? Dan ging het hele feest niet door.  Gelukkig waren alle gaten na 1 week al opgevuld en konden we met alle ouders tijdens een barbecue verrassen met de nieuwe uitdaging, de reacties waren erg emotioneel.

 

Aanmoedigingen

De eerste landelijke wedstrijd was voorbij, de dames hadden gewonnen. Vol trots en blijdschap vertrokken ze weer naar huis. Tijdens de wedstrijd stonden bijna alle ouders langs de kant om de meiden aan te moedigen, dit heeft zeker geholpen.
In de pauze keek ik eens naar alle ouders die er echt voor de meiden waren. Ze hadden bloemen en spandoeken bij zich, maar toch miste ik wat.
Een tijd terug was er een moeder die voor het team een logo had ontworpen. Het was een logo van een vrouw die aan het voetballen was met een flinke paardenstaart in. Ook de kleuren waren goed uitgekozen, het waren de kleuren paars en wit.
Uiteindelijk koos ik voor de optie vlaggen bedrukken, met ons teamlogo. Vlaggen bedrukken kost wel geld maar ik besloot dit om van mijn eigen geld te doen. Wat zullen de meiden blij zijn wanneer de ouders de eerstvolgende keer met de bedrukte vlaggen langs de kant staan.
Ik liet eenvoudig online de vlaggen bedrukken en voor ik het wist waren ze al bezorgd. Laat de meiden maar weer winnen de volgende wedstrijd!

About

No Comments

Leave a Comment