een levensgenieter die uit het hart spreekt

druiven wijn

Als een echte wijnliefhebber en kenner ga ik regelmatig naar Frankrijk om daar de nieuwe wijn te ontdekken. Sinds ik met pensioen ben heb ik daar dan ook alle tijd voor.
Over een jaar wil ik graag ook een woning aankopen in een wijnplaats in Frankrijk maar tot die tijd zal ik minimaal 1 keer in de 2 maanden met de auto vertrekken richting Frankrijk.

 

Mijn liefde voor wijn

Mijn liefde voor wijn bestaat al een tijdje. Het is begonnen toen ik als tiener met mijn opa en oma jaarlijks naar Frankrijk ging in de zomervakantie. Onlangs dat je toen ook al voornamelijk Nederlands sprak vanwege alle toeristen wilde ik toch in de vakanties het echte Frankrijk leren kennen en reden we regelmatig naar plaatsen toe waar er geen tot weinig toerisme was. Daar heb ik dan ook echt wijn leren kennen. In Frankrijk is het gewoon heel normaal dat de kinderen daar ook wijn drinken. Het gaat dan wel is waar om 2 of 3 slokjes maar daar is het niet zo streng als in Nederland.
We bezochten ook regelmatig wijngaarden en sommige boeren wilde ons maar al te graag vertellen over hun passie voor wijn.

 

Een wijnpakket samenstellen

Vrijwel bij iedere reis stel ik mijn eigen wijnpakket samen. Omdat ik zelf maar een klein autootje heb laat ik het pakket altijd verzenden. Bij een groot pakket versturen moet je wel goed nakijken wat daarbij de mogelijkheden zijn. Vaak ook als het gaat om verzekeringen en andere ogen en haken aan een offerte. Wanneer je 1x een groot pakket hebt verstuurd is het wel makkelijk hoor, maar je moet maar net even weten hoe het zit.
Wanneer ik besluit dat ik een groot pakket verstuur dan regel ik dat online. Ik geef aan hoe groot het pakket is en ongeveer hoeveel kilogram het pakket weegt en het bedrijf zoekt dan voor mij op dat moment de beste mogelijkheid.
Voor mij hoeft het niet de volgende dag in Nederland te zijn maar ik wil ook weer niet weken wachten op mijn lekkere wijnen.
Kennissen van mij vroegen mij ook laatst hoe ik dat doe, een groot pakket versturen. Ik gaf ze mijn vaste adres door en ook zij zijn top geholpen. Dat ging om auto-onderdelen wat dus een stuk groter en zwaarder is dan mijn flessen wijn. Het bedrijf is in staat allerlei dingen te vervoeren en denkt ook echt graag met je mee.

About

No Comments

Leave a Comment