Uiteten aan je eigen keukentafel!

Wanneer je niet uit eten wilt, maar wel het restaurant in huis wilt halen! Met een beetje creativiteit is het mogelijk om een restaurant waardig gevoel te krijgen en het eten hoeft niet eens vijf sterren kwaliteit te zijn. Een restaurant geeft nu eenmaal het gevoel van samen zijn, de beleving is vaker belangrijker dan het eten zelf. Als je het hiermee eens bent, zijn deze tips precies voor jou geschikt.

Gourmetten

Het eetfestijn dat bij iedereen wel bekend is. Een soort gelegenheid maken van de maaltijd geeft al een speciaal gevoel. Het leuke aan gourmetten is dat je de hele tijd kleine hapjes maakt waardoor je extra veel verschillende dingen kan eten. En wanneer je uit wil pakken, al is het sowieso leuk om het te proberen, is om eens andere boodschappen te doen dan wat misschien normaal is. Andere stukjes vlees, verschillende groentes en kruiden. Gourmetten met een thema, oosters, of juist vegetarisch! Hierdoor wordt een ervaring die je al leek te kennen, toch nog nieuw.

Eigen pizza maken

Iets wat je met het hele gezin kan doen. Vooral met kinderen is dit leuk. Ze worden echt onderdeel van het koken, zien wat ze voorgeschoteld krijgen en omdat het heel tof is om te doen, je allerlei leuke combinaties kan maken, kan een gezonde pizza voor kinderen hartstikke lekker smaken. Ook hierbij geldt dat het leuk is om te combineren en eens wat nieuws uit te proberen!

Kaasfondue

Voor de kaasliefhebbers! Je kunt een kaasfondue kopen of lenen. Een ander gezamenlijk uitje in het restaurant maar dan aan je eigen tafel is een kaasfondue! Ga naar een kaaswinkel, laat je verrassen door de tips van degene die daar verstand van hebben. Het is een aanrader om verschillende soorten kazen te nemen! Je kunt allerlei groentes gebruiken, rauw is meestal het lekkerst, en geniet van lekkere romige en pittige kaassmaken. En als toetje om in de sfeer te blijven: chocolade fondue? Niets is te gek.

Verschillende gangen

Geen geld om naar een restaurant te gaan met meerdere gangen? Geen zorgen, dit kan ook in eigen keuken. Met een groep vrienden is het leuk om iedereen wat te laten maken. Neem er de tijd voor, begin met een kleine borrel, en eindig misschien wel met twee desserts? Zes gangen is een relatief goede hoeveelheid om de avond te vullen met lekker eten. En voor de sfeer: bij elke gang een bijpassende wijn. Dit hoeft niet uit de wijn winkel, met wat geduld is het best makkelijk om zelf wat dingen uit te kiezen.

About

No Comments

Leave a Comment