Tips voor het openen van je eigen café

Het is een droom die in vervulling komt, een eigen café aan de straat waar je je dit altijd al hebt willen doen of juist op een plek die helemaal nieuw voor je is. Hoe dan ook is het een groot avontuur en er komt een hoop geregel bij kijken. Wanneer je start met een nieuw café zijn er vaak een aantal essentiële elementen die voorbereid moeten zijn voordat je kan starten, zoals vergunningen, kassasystemen en een bedrijfsplan. Wanneer dat allemaal oké is, kan de invulling van het plan beginnen. En hier komt creativiteit ontzettend goed van pas! Hier zijn een paar manieren om je te onderscheiden van andere cafés in de buurt.

Een alternatieve menukaart

Een goed café onderscheid zich door een aantrekkelijke menukaart. En dat hoeft er geen te zijn met speciale producten en recepten, maar dat wat je doet, moet goed zijn. Denk bijvoorbeeld aan de klassiekers en verzin daar een eigen draai aan. Het zijn niet voor niets klassiekers. Pas de menukaart aan op de tijden dat je open bent. Vind de spits plaats aan het einde van de middag? Focus je dan op de borrel en diner, maar als je vroeg open gaat, zijn wentelteefjes en pannenkoeken echte klantentrekkers.

Sanitair

Het lijkt iets onbelangrijks maar het tegenovergestelde is waar. Het zit echt in de kleine dingen. Natuurlijk is het voor gasten heel fijn als alles schoon en verzorgd is. Maar je onderscheid jezelf door bijvoorbeeld een goed werkende dispenser te hebben en goed toiletpapier. Het voegt namelijk toe aan de algemene ervaring en die ervaring is waarom mensen uiteindelijk terug komen met andere mensen omdat ze het de vorige keer zo leuk hadden.

Personeel

Investeren in het personeel is op lange termijn een hele goede zet. Het is heel verleidelijk om zo goedkoop mogelijk personeel te hebben, maar dat betekent dat iedereen achter de bar heel jong is. Er zijn natuurlijk hele sterke jonge krachten, maar het is heel prettig om wat ouderen in het café te hebben. Dat draagt bij aan de verantwoordelijkheid die het team kan dragen en voor gasten is het ook prettig om te zien dat er leeftijdsverschil is in het team. Het geeft het team de kans om elkaar te helpen op verschillende vlakken en de groeien als geheel. Dus verlies horecatijgers van eind twintig niet uit het oog, op lange termijn zullen juist zij het verschil maken.

About

No Comments

Leave a Comment