Uiteindelijk is het nog goed afgelopen

Aan het begin van de afgelopen winter ben ik met de auto onderweg gegaan naar de sportschool. Echter ben ik niet bij de sportschool aangekomen, want ik ben onderweg in botsing geraakt met een andere auto. Het was op die dag erg koud en de wegen waren ook erg glad. Het begon in de avond ook een klein beetje te regenen. Van mijn huis naar de sportschool is een kwartiertje rijden, maar ik moet wel een stukje over de snelweg. Op de snelweg ontstond ineens een ontstopping waarbij veel auto’s gingen remmen. Ik zag het al in de verte gebeuren en wist op tijd te remmen en tot stilstand te komen. Bovendien deed ik mijn gevarenlichten aan, zodat de bestuurders achter ook in de gaten kregen dat ze moesten remmen. Vanwege de gladheid is er een auto achter mij in een slip geraakt en die is op de achterkant van mijn auto gebotst. Voor mijn gevoel was het een harde botsing, want ik klapte met mijn hoofd op het stuur en ik kreeg ook een pijnscheut in mijn onderrug.

Toch maar even langs de dokter

Het was een ongelukkige botsing waar ik wel degelijk even van moest bijkomen. In de nacht van de botsing heb ik amper geslapen. En toen ik wakker werd was mijn rug erg stijf en ging bewegen erg moeizaam. Daarom leek het mij verstandig om toch maar even langs de dokter te gaan voor een deskundige diagnose. Uit het onderzoek bleek dat ik een whiplash had opgelopen. Dat verklaart ook de pijn die ik had in mijn rug. Ik kreeg het advies om veel rust te nemen en om langzamerhand wat oefeningen te doen. Na een week van veel rusten was de pijn al een stuk minder geworden en ben ik begonnen met het doen van oefeningen. Het ongeluk heeft mij wel degelijk lichamelijk letsel opgebracht en daar heb ik een aantal weken van moeten revalideren.

Actie ondernomen

Ik heb het er niet bij laten zitten, maar ik heb juist actie ondernomen. Het was duidelijk dat ik recht had op een schadevergoeding voor de deuk in mijn auto, maar ik was van mening dat ik ook recht had op een schadevergoeding voor het lichamelijk letsel dat ik heb opgelopen. Daarom heb ik een rechtszaak aangespannen en heb ik een letselschade advocaat Rotterdam gecontacteerd. Deze persoon voorzag mij van deskundig advies op maat en daar heb ik veel aan gehad tijdens het juridische proces. Gelukkig heb ik het hoofdstuk positief kunnen afsluiten en een schadevergoeding mogen ontvangen.

About

No Comments

Leave a Comment