Het boerenprotest, waarom?

Nederland heeft flink in rep en roer gezeten toen de boeren begonnen met opnieuw protesteren. Het kan niemand ontgaan zijn, aangezien vele ervan wakker zijn geworden in de ochtend toen de boeren onderweg waren naar het wel bekende Malieveld in Den Haag. Ook op de terugweg toen de boeren honger hadden gekregen van het protesteren en ze met zijn allen bij de McDonalds stonden is ons niet ontgaan. Er zijn op dat moment veel foto’s naar buiten gekomen van alles wat er gebeurde, aangezien veel mensen de reden van de protesten niet eens wisten. Er zaten vanaf vele kanten veel vraagtekens bij, terwijl het eigenlijk harstikke goed is om te weten wat er aan de hand is. Daarom gaan wij het er nog eens uitgebreid over hebben.

De reden

Het boerenprotest begon al vanaf 1 oktober 2019. Dit heeft dus zeker een tijd geduurd. De boeren vroegen door middel van protesteren aandacht voor hun werk. Dit omdat D66 kwam met een voorstel wat ging over de stikstofcrisis wat een grote invloed zou hebben op de boeren.

Oorzaak

De boeren vertrokken vroeg in de ochtend met hele groepen naar het Malieveld in Den Haag om daar vervolgens te protesteren. Dit zorgde voor ontzettend druk verkeer, waardoor mensen die naar werk gingen hier uiteraard last van kregen. In eerste instantie was het de bedoeling dat er 75 trekkers naar het Malieveld mochten, maar dit werd niet zo uitgevoerd. Uiteindelijk reden alle trekkers in een keer door naar het Malieveld wat ervoor zorgde dat het hele verkeer vast stond. Je hebt zelf wellicht om deze ochtenden veel getoeter gehoord. Het kan je bijna niet ontgaan zijn.

Trekkers

Je kan je wel voorstellen dat zoveel trekkers voor veel drukte en onrust zorgt. Zo toeterde de boeren overal waardoor een groot deel van de bevolking het protest heeft meegekregen. Uiteindelijk is dat natuurlijk ook je doel als je ervoor kiest om te gaan protesteren. Trekkers zijn altijd erg duidelijk aanwezig omdat het ontzettend grote voertuigen zijn. Je kan een trekker al niet vergelijken met een auto door de grootte, maar ook door de snelheid. De meeste trekkers kunnen maar 40 km per uur. Alle boeren maken al meerdere jaren gebruik van trekkers. De trekkers van tegenwoordig zijn een stuk luxer dan vroeger. Je zou dus ook wel kunnen zeggen dat trekkers onmisbaar zijn voor boeren. Wat ze vroeger gebruikte om hun land te onderhouden, is nu allemaal vervangen voor een trekker. 

About

No Comments

Leave a Comment