Trek iets moois aan bij speciale gelegenheden!

smoking

Puur, mooi en gelukkig leven zit hem natuurlijk niet alleen in duurzame spullen of pure voedingsmiddelen. Het is ook belangrijk om de mooie momenten in het leven te vieren. De momenten die er echt toe doen mooier maken. Dat kun je doen door een klein beetje meer moeite te doen om die momenten echt speciaal te maken. Zou kun je met de feestdagen je huis mooi versieren met een kerstboom, mooie lichtjes en kaarsjes. Zo vind ik het ook leuk om elk jaar een diner te organiseren voor vrienden en familie met een wisselend thema. Dit jaar heb ik gekozen voor ‘black tie’. De mannen komen in smokings en de vrouwen in mooie jurken.

Jurken

Als vrouw heb je veel keuze als het gaat om jurken. Je bent over het algemeen niet zo gebonden aan regels als de mannen als het om ‘black tie’ gaat. Over het algemeen is het vooral belangrijk dat de jurk een stijlvolle uitstraling heeft. De kleuren mag je zelf kiezen. Veel vrouwen gaan vooral in de wintermaanden voor donkerrood, donkerblauw of zwart. De accessoires maken het plaatje dan helemaal compleet. Je kunt denken aan een mooie ketting of armband. Ook de schoenen zijn een zeer belangrijk onderdeel van je outfit.

Niets te kiezen

Waar het lijkt dat vrouwen soms te veel keuze kunnen hebben voor een leuk feest. Lijkt het voor mannen in smoking altijd vrij simpel. Echter is de ene smoking de andere niet.

Smokings

Een smoking is op meerdere gelegenheden te dragen dan alleen bij de dresscode ‘black tie’. Zo moet je ook een smoking aantrekken als er op de uitnodiging ‘avondkleding’ of ‘dinnerjacket’ staat.
Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten smokings. Dit heeft eigenlijk vooral te maken met de kraag van de smoking. De ene soort het een shawlkraag en bij het andere soort loopt de kraag uit in een punt.

Shawlkraag smoking

De smoking met een shawlkraag zijn de wat klassiekere modellen en hebben een dikkere kraag die doet denken aan een shawl. Vandaar ook deze naam. Deze smoking vallen over het algemeen wat ruimer dan de modernere slim fit smokings.

Smoking loopt uit in punt

Deze soort is anders dan de bovenstaande. Kraag van deze smoking loopt uit in een punt. Deze variant lijkt het meest op de traditionele jas van een pak. Hoewel het hier op lijkt, is altijd duidelijk te zien dat het wel om een smoking gaat door de satijnen kraag.
Het is dus voor een man wel wat gemakkelijker dan voor een vrouw maar er is nog altijd keuze genoeg.

About

No Comments

Leave a Comment