Een pure levensstijl met een uitgebalanceerd eetpatroon!

Vitamine B12

Een echte levensgenieter geniet (zoals de naam het al zegt) optimaal van het leven. Een lekker hapje eten of een lekker drankje kan daar uiteraard niet bij ontbreken. Toch is het goed om de balans tussen gezond en ongezond eten niet uit het oog te verliezen. Deze balans zorgt voor mij dat ik puur kan blijven genieten van mijn eten en leven. Naast puur eten en puur leven zorg ik er ook voor dat ik genoeg beweging krijg gedurende de dag of gedurende de week. De combinaties van goed eten, bewegen en daarbij ook soms nog eens genieten van wat minder gezonde dingen zorgen bij mij voor een uitgebalanceerd leven. Ben je benieuwd hoe ik mijzelf aan dit uitgebalanceerde eetpatroon houd? Ik vertel je er graag meer over in mijn blog!

Wat is een uitgebalanceerd eetpatroon?

Een uitgebalanceerd leven of een uitgebalanceerd eetpatroon. Wat bedoel ik daar nou precies mee? Normaal gesproken heeft je lichaam verschillende voedingsstoffen uit de schijf van vijf nodig. Toch lijkt de schijf van vijf de laatste jaren steeds meer achterhaald te raken. Het is ook niet goed om telkens maar bezig te zijn met deze schijf en telkens maar te letten op je voedingspatroon. Af en toe moet je jezelf even lekker kunnen laten gaan om daarna weer in het gareel terug te komen. De sleutel naar een uitgebalanceerd eetpatroon is voor mij het gebruiken van mijn gezonde verstand. Niet voor niets zit het woord gezond verweven in deze uitdrukking. Veel water drinken, gezond eten afwisselen met wat minder gezond eten en daarbij altijd blijven bewegen en natuurlijk genieten.

Biedt jouw eetpatroon de helpende hand!

Eerder benoemde ik al dat balans de sleutel is tot mijn gebalanceerde eetpatroon. Maar soms kan het ook geen kwaad om je lichaam een handje te helpen. De meeste vitamines en mineralen haal je vaak al uit je dagelijkse voeding, maar ik neem ter aanvulling ook wel eens supplementen. Zelf gebruik ik Vitamine B12 ter aanvulling op mijn dagelijkse eetpatroon. Dit doe ik uiteraard in overleg met mijn huisarts.  Naast Vitamine B12 zijn er uiteraard nog veel meer vitaminen die je ter aanvulling kunt nemen. Of jij ook Vitamine B12 nodig hebt, is lastig te zeggen. Vaak is dit een combinatie van eigen voorkeur en wat jij al binnenkrijgt door middel van je dagelijkse voeding. Daarom is het ook goed om bij te houden wat je dagelijks eet en drinkt om zo te achterhalen hoe jij je lichaam nog een handje kan helpen! Bovendien is het niet verstandig om zomaar vitamines te slikken. Een overschot aan één bepaalde vitamine is niet goed en soms werken bepaalde stofjes niet samen met medicatie. Wees daarom verstandig en loop eerst eens binnen bij jouw huisarts voordat je ineens supplementen gaat slikken.

About

No Comments

Leave a Comment