In de zomer puur genieten van het leven

Tanzania reizen

Het lijkt er misschien niet op met dit slechte weer, maar er staat een heerlijk zomer in het vooruitzicht. Ik kan niet wachten om heerlijk in mijn recentelijk aangelegde tuin te genieten van een welverdiend drankje in de zon. Daarnaast kijk ik ook enorm uit naar mijn vakantie. Dit jaar heb ik besloten het goed aan te pakken, aangezien 2019 voor mij in het teken staat van puur eten en leven. Daarom ga ik op een soort doorreis. Eerst een maand daarheen en later in het jaar weer een ander bijzonder plekje van de wereld bezoeken. Mijn zomer start ik straks in ieder geval goed: ik ga puur genieten van het leven!

Mijn eerste reis deze zomer

Nu ben jij natuurlijk nieuwsgierig waar ik dan allemaal naar toe ga. Ik zal het je vertellen. Als je de standaard vakantiebestemmingen verwacht, dan ga ik je verrassen! Ik ga namelijk eerst door Tanzania reizen. Zoals je misschien wel weet ligt Tanzania in Afrika. Zelf heb ik dit imposante continent nog niet eerder kunnen bezoeken, maar daar komt dus gauw verandering in! Door Tanzania reizen was eind vorig jaar een droom van mij geworden. Ik had namelijk een documentaire gezien over dit prachtige land. De Serengeti vlaktes alleen al waren voor mij persoonlijk iets dat ik met eigen ogen moet aanschouwen. Van zoiets moois alleen al kan ik puur genieten van het leven. Daarnaast ben ik erg geboeid door de lokale cultuur. Daarom heb ik ook genoeg tijd ingepland om echt uitbundig door Tanzania te reizen.

Door naar de volgende bestemming

Na mijn Tanzania rondreis kom ik weer eventjes een tijdje terug naar Nederland. Even alles goed wassen, op adem komen en mijn omgeving vertellen over de bijzondere verhalen – ik kijk er al helemaal naar uit! Vervolgens gaat mijn avontuur van dit jaar weer door. Ik trek dan naar een nieuwe bestemming; ik ga dan door Spitsbergen reizen! Helemaal in het uiterste noordelijke puntje van Europa ligt Spitsbergen, een eilandengroep. Wanneer je graag ijsberen en walrussen wilt aanschouwen, dan moet je echt naar Spitsbergen reizen. Daar zie je al deze prachtige dieren genieten in hun natuurlijke leefomgeving. Dit is ook precies de reden waarom door Spitsbergen reizen als volgende vakantie op de planning staat.

Genieten van de natuur

Misschien heb je wel gemerkt dat er een onderliggende reden is voor mijn geplande vakanties deze zomer en erna. Ik wil optimaal genieten van de natuur en alle wezens met wie wij deze planeet delen. Een paar dagen geleden is er door de VN aan de bel getrokken over de biodiversiteit. Zo’n bericht zit er al een tijdje aan te komen. Daarom wil ik door Tanzania reizen en naar Spitsbergen reizen. Ik wil genieten van de natuur en tegelijk helpen dit in stand te houden.

About

No Comments

Leave a Comment