Back to basic met Tommy Hilfiger kleding

Tommy Hilfiger

Hebben jullie dat gevoel ook? Dat alle mode tegenwoordig zo schreeuwerig en opvallend is? Ik heb moeite om mooie items te vinden die puur en simpel zijn, maar wel van goede kwaliteit. Want als ik dan een mooi basic item vind is het vaak zo slecht gemaakt dat het maar 1 seizoen meekan! Gelukkig heb ik nu de kleding van Tommy Hilfiger ontdekt. Deze kleding is prachtig, maar straalt ook eenvoud uit. Je bent je pure zelf, mooie kleding zonder opsmuk. Als een soort ode aan dit merk schrijf ik daarom een blog hierover. Ontdek waarom ik zo’n fan ben van dit merk en lees meer over het ontstaan van het merk!

Hoe is het merk Tommy Hilfiger ontstaan?

Wat bijna niemand weet is dat Tommy Hilfiger deels Nederlands bloed heeft. De ontwerper en zijn kledingmerk is zo bekend, dat ikzelf ook nooit had gedacht dat hij deels Nederlands is! Tommy is geboren in Amerika, maar met een Ierse moeder en een Duits/Nederlandse vader deelt hij een klein beetje van ons bloed! Hij komt uit een groot gezin en zijn ouders waren harde werkers. Vanuit zijn familie heeft Tommy geleerd dat je leven niet glamoureus hoeft te zijn voor een goed leven. Vanuit die filosofie heeft hij dan ook in 1985 het kledingmerk opgezet dat we vandaag de dag nog kennen als Tommy Hilfiger!

Wat kenmerkt de kleding precies?

American Style, misschien heb je er nog nooit van gehoord. Toch is het de kledingstijl waarmee Tommy wereldberoemd is geworden. De stijl uit zich in de klassieke Amerikaanse lifestyle van de jaren 70 en 80. Dit houdt in: simpel en klassiek. De kleding is bedoeld voor de typische Amerikaanse gezinnen die een middle-income hebben, en daarom netjes maar niet te chique door het leven gaan. Tommy Hilfiger combineert deze eenvoudigheid met kwaliteitsmaterialen, zodat de ontwerpen stuk voor stuk wel klasse uitstralen! Een ander kenmerk van de stijl is dat het sportiviteit uitstraalt, want sport is ook erg belangrijk in Amerika.

Wat voor kledingstukken kun je allemaal kopen?

De collecties van Tommy Hilfiger bestaan uit kleding, jeans, horloges, tassen, zonnebrillen, parfums, sjaals, schoenen en zelfs meubels! Maar in de kleding is het merk toch het meest iconisch. Naast gewone T-shirts verkoopt het merk prachtige, sportieve jassen, chino’s, truien en blouses en polo’s voor de wat chique aangelegenheden. Wat ik zo fijn vind aan de kleding van Tommy Hilfiger is dat je er altijd goed uitziet, ongeacht de gelegenheid. Het merk houdt het simpel en eenvoudig, maar straalt toch fashionability uit! Ik voel me puur en mezelf in de kleding van Tommy Hilfiger.

About

No Comments

Leave a Comment