Planten en potten

Een nieuwe woning of bijvoorbeeld een nieuwe winkel is zeker een heel erg leuk avontuur. Je mag helemaal zelf beslissen hoe je de ruimte wil gaan indelen. Uiteraard zit er vaak een budget aan vast, maar dat mag de pret niet bederven. Er zijn tegenwoordig genoeg meubels te vinden die mooi zijn, met een goede kwaliteit, in een lage prijscategorie. Natuurlijk kan het zo zijn dat de ruimte, ook na het vullen met meubels nog redelijk leeg aanvoelt. Om deze leegte op te vullen, is een simpele oplossing bedacht. Planten, ze zijn er in zo veel soorten, maten en vormen dat het niet bij te houden is. De hoeveelheid aan keus kan overweldigend zijn, maar heeft ook zeker een positieve kant. Een inrichting van bijvoorbeeld een kantoor of woning kan heel precies zijn, door de grote keuze in planten kan je de planten precies afstemmen op de sfeer die je je nieuwe ruimte wil geven. Helaas, of gelukkig, komt er nog een extra variabele om de hoek kijken. Waar stop je al die planten in? Bloempotten voor binnen zijn er ook in allerlei soorten en maten.

Soorten bloempotten

De vraag die als eerst gesteld moet worden, naar welke sfeer ben jij op zoek. Moeten de planten de ruimte opvullen, aanvullen of juist op de achtergrond blijven. Als je de juiste plant hebt gezocht komt de bloempotten zoektocht. Je kunt voor een ruimte pot gaan, die komt meer de kamer in en geeft de plant een grotere aanwezigheid. Je kunt ook gaan voor een smallere, maar hogere bloempot. Deze geeft de ruimte weer een ander soort gevoel. Uiteraard kunt je ook gaan voor hangplanten. Wil je deze laten hangen aan touw, en zo ja, wat voor soort touw.

De juiste keuze

Zoals bovenstaande alinea laat zien zijn er heel veel mogelijkheden. Het is belangrijk om jezelf goed af te vragen waar je naar op zoek bent voordat je gaat kopen. Een plantenpot voor binnen online bestellen is een stap die op zichzelf makkelijk is gezet, maar het voorwerk is van groot belang. Het kan helpen om bij andere ruimtes met veel planten te kijken hoe deze de ruimte opvullen of juist niet. Wanneer je dit combineert met je eigen wensen, en mogelijkheden in jouw ruimte, kom je tot het geen waar je naar op zoek bent. Het is ook een goede stap om bij een tuincentrum, of online, te kijken hoe bepaalde planten tot hun recht komen in verschillende soorten potten.

About

No Comments

Leave a Comment