Gezond op de werkvloer

Op het werk is het soms lastig om gezond te kunnen eten. Als werkgever wil je natuurlijk dat je personeel gezond en vitaal blijft. Gezondheid van de medewerkers is belangrijk want dit komt ook de prestatie op werk ten goede. Het is daarom belangrijk om na te denken als ondernemer hoe jij je personeel kunt helpen gezond te leven. 

Faciliteer eten

In veel bedrijven verzorgt elke medewerker zijn eigen lunch. Iedereen kent het wel, in de morgen heb je haast dus soms geen tijd om lunch klaar te maken voor in de middag. Hierdoor ga je misschien een ongezonde hap bestellen of wat halen bij de benzinepomp. Door eten te faciliteren kun je bijdrage aan een gezonde levensstijl. Er zijn namelijk veel bedrijven die lunchpakket verzorgen die gezond zijn. Door collectief van iedereen een klein bedrag in te houden en zelf een kleine bijdrage te doen kun je medewerkers motiveren om gezonder te leven. 

 

Een andere manier om medewerkers te voorzien in gezond eten is door bijvoorbeeld een fruitmand te bestellen. Elke maandag wordt er vers fruit gebracht waar de hele week de medewerkers van kunnen eten. Het wordt zo makkelijker om twee stukken fruit per dag te eten en vaak is het veelzijdiger dan altijd maar een banaan mee te nemen. 

Even een blokje om

Naast gezond eten is beweging ook belangrijk. Bij de meeste bedrijven zit het personeel de hele dag achter de computer. Dit is niet erg bevorderend voor de gezondheid. Ga daarom samen met het personeel in de pauze een blokje om. De frisse buitenlucht zorgt ervoor dat je even uit de sleur van het werken komt. Daarnaast beginnen medewerkers vaak weer fris aan het tweede deel van hun werkdag. Beweging is belangrijk geef daarom ook medewerkers de ruimte als zij tussendoor even 5 minuten een blokje om willen lopen. Hierdoor zul je merken dat ze niet alleen frisser beginnen maar ook meer plezier in het werk krijgen. 

Denk ook aan het milieu

Net als de gezondheid van je medewerkers is het ook belangrijk om aan het welzijn van de aarde te denken. Als ondernemer kun je hier aan bijdrage door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dit is niet alleen met de bedrijfsvoering maar ook met bijvoorbeeld de verwerking van het afval. Door afval te scheiden draag je bij aan een betere planeet. Afvalstromen beïnvloeden ons milieu en we moeten allemaal ons steentje daar aan bijdragen. Een afvalcontainer huren kun je bij verschillende afvalverwerkingsbedrijven aanvragen. Deze verwerkingsbedrijven hebben verschillende afvalcontainers zodat het afval makkelijk gescheiden kan worden. Deze worden opgehaald en geleegd zodat jij verder kunt met het doen waar je het beste in bent; ondernemen. 

About

No Comments

Leave a Comment