Waar moet ik in hemelsnaam heen?

Osprey

Je hebt ruim van tevoren al een reis gepland, je hebt er zin in en je bent er helemaal klaar voor. Je Osprey rugzak zit vol en je hebt de vliegtickets bij de hand, op weg dan maar. Maar ja, dat is als je al die stappen al gezet hebt. Wat als je nog geen idee hebt waar je heen wilt, maar je weet zeker dat je graag op vakantie wilt gaan, en je hebt er gewoon het budget voor. Dat wordt op zoek dan maar.

Ieder z’n eigen ding

Niet iedereen vindt een strandvakantie leuk, terwijl anderen dat juist helemaal het einde vinden. Die kunnen de hele dag wel aan de zee liggen, lekker relaxen en niks doen. Maar wat als jij veel liever gaat wandelen in het bos of skiën in de bergen. Er zijn genoeg opties en er is vaak genoeg te doen op jouw vakantiebestemming. Wat vind jij leuk? Ga jij op vakantie om echt even helemaal niets te hoeven doen? Wil jij allerlei activiteiten plannen en er helemaal voor gaan? Iedereen heeft zo z’n eigen ding, en daar moeten we ons ook lekker aan houden, wat het moet wel leuk zijn.
Osprey

Hoe lang wil je weg?

Ga jij maar voor een lang weekend? Of wil je liever een aantal weken op reis? Het kan ook nog verschil maken in waar je heen gaat. Want om bijvoorbeeld urenlang te vliegen voor een paar daagjes kan best zonde zijn. Niet alleen van de tijd maar ook van het geld. Als je een paar weken op reis gaat is het dat vaak wel waard, en hebben mensen die uren in dat vliegtuig daar wel voor over. Ook moet je weten hoeveel spullen je mee moet nemen, want voor een weekend of een week is nog best wel een verschil.

En als laatste het budget

Ja, het komt altijd toch weer terug naar geld. Het is de drijfveer van alles, en ook van jouw vakantie. Als je het niet kunt betalen, dan ga je er niet relaxt naartoe, want dan weet je dat je in de schulden komt te staan. Dus kijk naar je budget, wat kan jij uitgeven en wat kan absoluut niet? Terwijl je dit doet moet je natuurlijk niet vergeten dat het alsnog een vakantie moet zijn waar je naar uitkijkt en waarvan je denkt dat je het ook naar je zin gaat hebben, anders is het misschien wel binnen jouw budget, maar zonde van het geld omdat je het dan toch saai vindt. Dus, waar ga jij dit jaar naartoe?

About

No Comments

Leave a Comment