All inclusive genieten

Mijn vorige vakantie was een ramp. Het is niet iets dat ik graag toegeef. De zomervakantie is natuurlijk een tijd waar je het hele jaar naar uitkijkt. Maar afgelopen vakantie heb ik gewoon niet kunnen ontspannen. We gingen naar Frankrijk, kamperen. We hadden er echt zin in! Maar de ellende begon al onderweg; uren en uren in de file. Eenmaal aangekomen bleek de camping verschrikkelijk. Vies sanitair, lawaaiige buren, smerig eten.. Dit jaar ga ik het dus anders doen!

De ‘all inclusive experience’

Een verblijf op een all inclusive resort is misschien wel het tegenovergestelde van kamperen. Jaren geleden ben ik eens naar een all inclusive geweest in Turkije. Dat was toen mijn ouders nog voor mij betaalden. Een geweldige ervaring. Het was denk ik de beste vakantie die ik ooit gehad heb. Mooi weer, vriendelijk personeel en een prachtige omgeving. Daarna heb ik het jaren niet gedaan, omdat ik dacht dat ik het niet kon betalen. Nu kwam ik … tegen, en dat blijkt helemaal niet zo te zijn! Misschien is het nog wel goedkoper dan mijn geflopte kampeervakantie, met de benzine en alles wat daarbij komt kijken. Een tent en andere kampeerspullen komen ook niet zomaar uit de lucht vallen. Die hebben wij toen voor best wat geld moeten aanschaffen. Hergebruiken gaat ook lastig, want al na de tweede nacht waren de luchtbedden zo lek als een mandje. Ik kan bijna niet wachten om in het resort elke nacht in een fris opgemaakt bed te duiken.

Turkije als perfecte bestemming

De kust van Turkije is de perfecte vakantiebestemming. Er zijn vele redenen om een All inclusive Turkije aan te raden. Zon is zo goed als gegarandeerd. De plaatselijke bevolking is hartelijk en enorm gastvrij. De natuur is prachtig, als je al van het resort af wil komen, omdat je daar zo heerlijk in de watten wordt gelegd. In de omgeving van … vind je bijvoorbeeld een oud kasteel. Vanuit zo’n all inclusive resort wordt van alles geregeld, zodat je niet verdwaalt of een twijfelachtig taxi hoeft aan te houden in hoeft om op de bestemming te komen. Busjes komen naar het resort toe om je op te pikken, en zetten je daar ook weer af.
Een ander groot pluspunt is het eten. Het is lekker en altijd vers. Als ik denk aan het ontbijt ga ik al bijna watertanden. Turkse kazen, vers fruit, sappen, Turkse yoghurt… Het strand. Blauw water, aangename temperatuur. Er is ook de keuze om op een boottocht te gaan, sommige zijn in een piratenthema, het lijkt net Pirates of the Carribean, maar dan relaxt. De vorige keer heb ik meerdere dolfijnen en zeeschildpadden gespot. Een onbetaalbare ervaring. Boek dus gewoon die vlucht, gun het jezelf!

About

No Comments

Leave a Comment