Op reis naar de toekomst

Al vanaf de 15e eeuw is een spirituele lezing een veel gebruikt middel om de toekomst te voorspellen of de waarheid te vinden. Met name de laatste decennia, waarin de kerk aan populariteit afneemt, nemen alternatieve methode om het juiste pad te vinden toe.

Zo ook spirituele lezingen. Ieder jaar worden er weer nieuwe methoden bedacht en toegepast. Ook al neemt de populariteit toe, er zullen altijd mensen blijven die vanuit bepaalde religieuze overwegingen of door een gemeenschap de paranormale gemeenschap afkeuren. Zij noemen deze praktijk kwaad, onvoorspelbaar, duister, iets waar je bang voor zou moeten zijn. Die angst speelt bij veel mensen. Maar waarom eigenlijk?

1. Verkeerde associatie

Sommige mensen willen niet worden geassocieerd met paranormale praktijken, omdat het tegen hun geloof in gaat. Uit angst voor de wraak van God kunnen zij iedere vorm van spiritualiteit afwijzen. Ze staan niet open voor nieuwe ervaringen. Sommigen geloven dat een spirituele lezing hen dichter bij het kwaad brengt, of misschien zelf de duivel oproept.

2. Bijgeloof

Het maakt niet uit of je gelovig bent of niet, de paranormale gemeenschap heeft vaak een bepaald stigma over zich heen hangen. Als je niet bekend bent met spirituele praktijken zoals een lezing van een paragnost, zal je ze vaak door een vooroordeel of afkeuren of door bijgeloof vrezen. En dat laatste, bijgeloof, is iets waar mensen in de 21e eeuw niet graag aan toegeven. Maar het speelt nog steeds een grote rol in het dagelijks leven van veel mensen. Bijgeloof is door de eeuwen heen veel verandert, maar dat betekent niet dat het uit ons leven is verdwenen. We laten onze acties hier vaak nog door leiden, zonder dat we daar erg in hebben. Een aangeleerd instinct dat generatie op generatie is doorgegeven.

3. Vrees voor het onbekende

De paranormale wereld is natuurlijk een niche. Niet iedereen weet goed wat het inhoudt. En net als met alles wat nieuw en onbekend is, is het een beetje eng. Wat men niet snapt, vreest men. Hoe meer je je echter zal inlezen, hoe makkelijker de stap wordt om eens een kijkje te nemen. Alleen door het eens te proberen, zal je ervaren of spiritualiteit jou in jouw (dagelijkse) leven kan ondersteunen.

4. Bang voor de uitkomst

Tenslotte zijn sommige mensen niet bang voor de lezing zelf, maar meer voor de informatie die ze te horen zullen krijgen. Iedereen is bang om slecht nieuws te krijgen, iets te horen wat ze niet willen horen, of een teleurstellend advies. De toekomst is echter vloeibaar, er is niets dat niet veranderd kan worden. Dus is er ook geen reden om bang te zijn.

Een paranormale lezing is een middel om richting te geven, maar je blijft de auteur van je eigen leven. Het doel van een lezing is niet om je bang te maken, maar juist om je op weg te helpen met wat er ook op jouw pad komt. Dit is ook de reden waarom je nooit bang hoeft te zijn voor het resultaat.

About

No Comments

Leave a Comment