Lekkerder leren koken

Sommigen hebben een gigantische passie voor koken, anderen halen het liever elke dag take-out. Over het algemeen koken we allemaal regelmatig en proberen we dagelijks een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Regelmatig kijken we ook naar fantastische kookshows waar de meest bijzondere gerechten worden gemaakt. En soms gaan we naar een fantastisch restaurant om er heerlijk te eten. Maar zou het niet leuk zijn om thuis ook steeds beter te koken. Om echt fantastische gerechten op tafel te zetten, zonder dat het ongezond wordt. In dit artikel bespreken we simpele tips om lekkerder te koken.

Proef tijdens het kookproces

Een simpele tip maar een belangrijke tip. Het is een goed idee om tijdens het koken alvast te proeven met een schone lepel. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet per ongeluk teveel of te weinig kruiden en/of zout toevoegt.

Maak je eigen broodkruimels

Als je graag gefrituurde kip wilt maken of bijvoorbeeld Parmezaanse kip, dan kun je er beter voor kiezen om je eigen broodkruimels te maken. Dit is vaak een stuk lekkerder dan broodkruimels uit bijvoorbeeld een zakje bij de supermarkt. Neem wat oud brood, voeg kruiden doe en gooi het in de blender.

Juiste drank

Bij een lekkere maaltijd hoort natuurlijk ook lekker drinken. Heb je lekker gekookt? Drink dan een goede wijn of een lekker biertje erbij. Je kunt kiezen voor speciaal bieren en drink ze natuurlijk uit de juiste bierglazen. Dit maakt het bier echt lekkerder smaken.

Laat het vlees eerst op temperatuur komen

Wanneer je een biefstuk uit de koelkast haalt, is het geen idee om je biefstuk meteen te bakken. Doordat de biefstuk nog koud is zul je sneller hebben dat de buitenkant begint te verbranden terwijl de binnenkant nog koud is. Daarom kun je je biefstuk, en ander vlees, het beste een paar uur van tevoren uit de koelkast halen en op kamertemperatuur laten komen. Als je je biefstuk bij de supermarkt haalt en dezelfde avond nog gaat bakken, hoef je hem helemaal niet in de koelkast te leggen.

Mise en place

Mise en place is een Franse term en een van de eerste dingen die beginnende koks leren. Het idee is dat je eerst alles snijdt en voorbereid, nog voordat je iets in de pan gooit. Iedereen kent het gevoel waar je de uitjes in de pan gooit en daarna druk bezig gaat met verder snijden terwijl je tegelijkertijd de uitjes in de gaten probeert te houden. Dit zorgt voor stress. Snij daarom eerst alles en gooi het pas daarna in de pan.

About

No Comments

Leave a Comment