Romantische verwarming voor in huis met een modern tintje

We kennen ze allemaal wel: de open haarden. Een heerlijk warm knetterend vuurtje ergens in de kamer, met schemerlicht, kaarsjes op tafel en jouw huis kan er niet romantischer bij staan. Dat klinkt allemaal heel gezellig, maar het is allemaal wel een beetje achterhaald. Tenminste, als je kiest voor de traditionele schouw met daarin een haardvuur. Gelukkig hebben wij tegenwoordig veel meer manieren om puur te genieten van een heerlijk haardvuurtje. Ben jij benieuwd hoe dit er dan uit ziet? Lees dan snel verder!

Elektrische haardvuren

Het klinkt misschien niet heel erg sexy, maar elektrische haarden hebben wel degelijk zo hun voordelen. Eén daarvan ligt behoorlijk voor de hand: je hoeft namelijk nooit naar buiten als het super koud is buiten om hout te klieven. Als dat nog geen winner is, dan weten wij het ook niet meer.

Je kunt natuurlijk ook nog elektrische haarden kopen met andere achterliggende redenen. Bijvoorbeeld dat ze een stuk duurzamer zijn dan hout- of gaskachels. Met duurzaam wordt hier goed voor het milieu bedoeld. De levensduur van een elektrische haard zal in werkelijkheid niet veel verschillen van die van houtkachels of gaskachels. Als je duurzaamheid vanuit dit opzicht bekijkt dan staan alle drie de soorten kachels op een gedeelde eerste plek.

Al met al zijn elektrische haarden ontzettend mooi en fijn om in huis te hebben tijdens de koude wintermaanden. Ze zijn makkelijk in onderhoud, het is niet nodig om een afvoerkanaal te plaatsen en ze worden steeds realistischer. Wat wil je nog meer van een elektrische haard? Heel veel makkelijker kan het niet voor je worden gemaakt, wel leuker. Maar, als jij liever gaat voor een gaskachel kan dat natuurlijk ook.

Gaskachels voor in huis

Je kunt verschillende gaskachels kopen die bij jouw interieur passen. Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende soorten en maten te onderscheiden dat bij iedere inrichting wel een gaskachel past. En het leuke is: je ziet het verschil vaak niet eens met een echte houtkachel!

En dat terwijl er veel meer gemakken aan verbonden zijn. Je hoeft namelijk geen schoorsteenveger te laten komen, je kunt met één druk op de knop genieten van een gezellig en romantisch haardvuurtje. De meeste zijn zelfs te bedienen via jouw smartphone of tablet.

Met de minste moeite zorg jij er met een gaskachel toch voor dat je een super gezellige sfeer in huis krijgt. Wacht daarom niet langer en koop nu jouw eigen gaskachel!

About

No Comments

Leave a Comment