Puur genieten met een zwembad in de tuin!

Lekker luieren aan de rand van jouw eigen zwembad met een cocktailtje of een biertje in je hand, wie wil dat nou niet? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is… een zwembad kopen. Dat klopt, het is net zomer geweest, maar toch kan het geen kwaad om alvast een voorproefje te nemen van het nieuwe jaar dat komen gaat. En bovendien, je hoeft niet per se een opblaaszwembadje neer te zetten in jouw tuin, je kan net zo goed een zwembad laten ingraven.

Maar voordat je daarmee aan de slag kunt zijn er wel een paar dingen die je moet regelen. Ben jij benieuwd geworden welke dit zin? Lees dan snel verder!

Een zwembad in de tuin is zo gepiept

Je moet er alleen wel eerst een stuk van jouw tuin voor afgraven. Dat is in principe zó gebeurd, alleen is het wel verstandig dat je er niet zomaar mee begint. De kans bestaat namelijk dat je leidingen of elektriciteitskabels raakt tijdens het graven. Als dat gebeurt, dan zijn jij en jouw zwembad nog wel even van elkaar verwijderd. Hoe je dat kunt voorkomen? Door een Klic melding aanvragen!

Klic melding doen

En het doen van zo’n graafmelding (of Klic-melding) is zo geregeld. Het enige wat je hoeft te doen zijn vijf simpele stappen doorlopen:

  1. De locatie van waar jij jouw zwembad wil plaatsen opgeven met adres of de exacte coördinaten
  2. Het soort werkzaamheden doorgeven
  3. Jouw gegevens invullen zodat de documentatie naar jou verstuurd kan worden
  4. Betalen (de Klic melding kosten bedragen €32,- exclusief BTW)
  5. Wachten tot jij de documentatie hebt ontvangen, waarna je kunt beginnen met afgraven

Goed om te weten is dat je vaak binnen dezelfde dag nog reactie hebt ontvangen van het Kadaster, waardoor je dezelfde dag nog aan de slag kunt!

Welke opties heb je als je een zwembad in de tuin wil aanleggen?

Wanneer je alles hebt geregeld zoals hierboven staat vermeldt kan je aan de slag met het uitkiezen van een zwembad. Er zijn verschillende soorten zwembaden waar je aan kunt denken. Maar hou vooral rekening met het interieur va jouw tuin!

Om te beginnen is er het natuurzwembad. In dit type zwembad wordt geen gebruik gemaakt van chloor en waterpompen. Wat er wel wordt gedaan is natuursteen aanleggen in het gehele zwembad. Deze filteren namelijk het water.

Je kunt er ook voor kiezen om een betonnen zwembad aan te laten leggen. Dit is een stukje moderner maar wel minder sfeervol dan een natuurlijk zwembad. Bovendien wordt er hier wel chloor en verschillende waterfilters gebruikt om het water schoon te houden.

Veel plezier met het maken van een keuze en genieten aan het zwembad. Vergeet niet de Klic melding te doen!

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

About

No Comments

Leave a Comment