Ideale klusjes om te plannen in de zomermaanden

traprenovatie

Ik geniet altijd optimaal van de seizoenen. Zo ben ik bij de eerste zonnestralen van het jaar alweer in mijn tuin te vinden. Ik vind het heerlijk hoe we het hele jaar door onszelf bezig houden met diverse klusjes en taakjes. Soms verloopt dit soepel, andere keren gaat alles mis dat maar mis kon gaan. Ik herken het als geen ander. Door de jaren heen heb ik mijn deel van verbouwingen, renovaties en opknap klusjes achter de kiezen. Daar leer je natuurlijk ontzettend veel van. Die kennis pas ik momenteel ook toe. Ik ben namelijk druk bezig met het plannen en regelen van ideale klusjes voor de zomermaanden.

Niet de tuin, maar juist het huis

In de zomer gaat iedereen natuurlijk lekker buiten zitten – als het Nederlandse weer het toelaat. Ik ben ook zo’n levensgenieter. Inmiddels heb ik wel geleerd dat je niet alleen aan je tuin moet denken in de zomermaanden. De warme periode van het jaar is juist ideaal om allerlei klusjes in het huis te doen. Dat klinkt tegenstrijdig – dat geef ik toe. Maar het is juist ontzettend logisch. Wanneer het lekker weer is, dan is iedereen buiten. De kinderen spelen met de buurkindjes en iedereen is uit het huis. Kortom, het huis is in deze periode leger en minder druk dan normaal. Als er onderhoud wordt gepleegd, loopt er dus ook niemand in de weg! Daarom adviseer ik je om juist het huis even onder handen te nemen in de zomer. De tuin bewaar ik altijd voor de maand maart.

Mijn geplande klusjes

Natuurlijk moet er niet ieder jaar allerlei onderhoud gepleegd worden in huis. Het gaat dit jaar vooral om van die klusjes die ik normaliter uitstel. Deels omdat ik er nog geen zin in had en deels omdat ik de noodzaak er nog niet van inzag. Al die opdrachten bewaar ik voor de zomermaanden. Daarbij moet ik wel zeggen dat je dit tijdig moet gaan plannen. Stel, je moet net als ik een vakman vinden voor een traprenovatie. In de zomermaanden gaan mensen nu eenmaal op vakantie. Dat zorgt ervoor dat er minder vakmensen beschikbaar zijn voor jouw traprenovatie.

Daarom start ik altijd op tijd met het inplannen van mijn klussen. Ik houd het hele jaar een lijst bij met de taken die verdeeld moeten worden. Vervolgens ga ik in het voorjaar een middag achter mijn laptop zitten en alles regelen. Hierdoor staan in de zomermaanden mijn klussen allemaal al gepland en geboekt. Zoals je misschien al kunt afleiden vanaf de manier waarop ik dit vertel; ik doe weinig zelf. Het overgrote deel van het onderhoud besteed ik uit aan de experts. Ik ga echt niet zelf lopen prutsen met een traprenovatie. Ik zou eerlijk gezegd niet eens weten waar ik moet beginnen. Voor klussen zoals een traprenovatie of stucen schakel ik altijd Werkspot in. Ideaal!

About

No Comments

Leave a Comment