Terug naar ‘normaal’ puur eten om te genieten

koolhydraatarm dieet

Trends komen en gaan. Dat geldt niet alleen voor mode. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel aspecten in ons leven die onder vuur liggen van trends. Neem bijvoorbeeld onze gezondheid. Aan de ene kant heb je het team eiwitten, daartegenover staan de aanhangers van het oerdieet en dan heb je nog alles wat daar tussenin valt. Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is vast een dieet van. Persoonlijk houd ik alle ontwikkelingen op het gebied van eten en leven in de gaten. Als echte levensgenieter vind ik dat ten eerste interessant. Daarom komt nog eens bij dat ik er soms nog wat van leer ook! Dat is mooi meegenomen – als je het mij vraagt.

Wat is nou eigenlijk ‘normaal’?

Door alle recentelijke ontwikkelingen betrap ik mezelf erop dat ik vaak weer uitkom bij dezelfde vraag: wat is nou eigenlijk ‘normaal’ of ‘de standaard’ voor mensen? Voor onze huisdieren hebben we precies uitgedokterd wat gezond is, wat in hun brokjes moet zitten en hoeveel ze daarvan mogen krijgen. Waarom lopen de meningen voor ons eigen eetpatroon zo enorm uit elkaar? Door de bomen zie je het bos soms echt niet meer. Ik moet ook toegeven dat ik meerdere malen een dieet heb geprobeerd. Als levensgenieter komen er af en toe wel eens wat pondjes bij. Uiteindelijk eindigde de meeste diëten met hetzelfde resultaat: halverwege zag ik het niet meer zitten en gaf ik toe aan die vreetbui. Aan het einde van de rit woog ik weer hetzelfde of in het ergste geval zelfs meer.

Eindelijk de oplossing gevonden

Ik eindigde op een figuurlijk kruispunt. Na jaren strijden tegen de kilo’s had ik simpelweg geen puf meer om calorieën te tellen. Ik wil gewoon lekker eten en geen tientonner worden – dat is toch niet te veel gevraagd? Natuurlijk snap ik ook wel dat het niet magisch werkt. Maar het moet makkelijker kunnen toch? Nou, eindelijk heb ik de oplossing gevonden: een koolhydraatarm dieet. Door aanraden van een vriendin heb ik een afspraak gemaakt bij Slank Met Linda. Ik realiseerde me dat ik het simpelweg niet op eigen houtje zou redden – zeker niet in het begin. Dat was een ontzettend goede beslissing van mij als zeg ik het zelf!

Koolhydraatarm dieet of bewust

Tijdens een gesprek met Linda legde zij mij haarfijn uit wat er mis gegaan is in de trends wat ons eten betreft. Zo wist ik helemaal niet dat een mens geen ‘essentiële koolhydraten’ heeft. Daarentegen zijn er wel essentiële vetten en eiwitten voor de mens. Kortom, koolhydraten hebben we niet in grote hoeveelheden nodig. Dat mag best een tandje minder. Ze stelde me gerust: de koolhydraten hoeven niet compleet te verdwijnen uit mijn eetpatroon. Het is vooral belangrijk om koolhydraten te eten die je langzaam verteerd. Dat heeft iets te maken met je bloedsuikerspiegel als ik het me goed herinner. Ben je geïnteresseerd in zo’n koolhydraatarm dieet of eerder koolhydraat bewuste levensstijl? Ik kan Slank Met Linda zeker aanraden!

About

No Comments

Leave a Comment