Hoe zorg je voor een mooie eetruimte?

In veel families staat eten elke dag centraal. Samen ontbijten in de ochtend en samen aan tafel zitten tijden het avondeten. Tijdens het avondeten wordt besproken wat er die dag allemaal is meegemaakt. De ouders vertellen wat ze op het werk hebben meegemaakt en de kinderen vertellen over leuke dingen die ze die dag op school hebben meegemaakt. Terwijl de ouders nog doorkletsen wil het kind vaak alweer van tafel en vraagt dan aan zijn moeder: ‘Mama, mag ik van tafel?’. Deze situatie zal veel mensen bekend voor komen. Hoewel je het er niet zo van bewust bent beleef je iedere dag hele mooie momenten aan tafel. Zorg er dus voor dat de eetruimte een mooie ruimte is waar mensen graag in willen zitten. Zodat je puberende zoon of dochter ook nog aan tafel wil blijven eten.

Stoelen

Allereerst is het van belang dat je leuke stoelen hebt staan in de eetruimte. Deze stoelen moeten er niet alleen leuk uit zien, maar ook nog eens lekker zitten. Je moet er namelijk wel op zitten en als de stoelen niet lekker zitten zullen jullie ook niet met plezier aan de eettafel gaan zitten. Het is ook leuk om je eigen stijl kwijt te kunnen in het interieur van je huis. Ik persoonlijk hou van een retro stijl en heb daarom ook prachtige retro stoelen gekocht voor in de eetkamer. Deze passen ook goed bij de retro bank die ik heb staan in de woonkamer.

Tafel

Zorg dat de tafel groot genoeg is. Niks is zo vervelend als te weinig ruimte aan tafel hebben en elke keer terug moeten naar de keuken als je nog wat bij wilt pakken. Zorg er ook voor dat de tafel geschikt is voor meer mensen dan er in je gezin zitten. Soms ontvang je namelijk gasten en het is wel zo fijn als iedereen dan aan tafel kan blijven zitten. Zorg er ook voor dat de tafel de juiste hoogte heeft in vergelijking met de stoelen die je hebt. Als de één of de ander wat te hoog of laag is zorgt dit ervoor dat je niet op een prettige manier eet. Vaak hebben stoelen en tafels standaardhoogtes, maar controleer voor de zekerheid nog even of het ook voor jou goed is.

Bestek

Hoewel het leuk is als bestek er goed uit ziet, is het belangrijker dat het ook lekker eet. Je huis hoeft namelijk niet één groot kunstwerk te zijn.

About

No Comments

Leave a Comment