Hoe je merkt dat je echt oud wordt

glucosamine

Je hebt het vast iemand wel eens horen zeggen: nee hè, ik word echt oud! Ik betrap mezelf en mijn partner er ook regelmatig op dat we dit soort cliché uitspraken maken. In het begin was het ironisch bedoeld, maar naarmate de jaren voorbij gingen werd het langzaamaan de waarheid. We worden echt oud! Een goed onderwerp voor een blog dacht ik zo. Om nu eens een duidelijk onderscheid te maken tussen het moment dat je deze uitspraak nog ironisch maakt en wanneer het serieus is, ga ik je vandaag vertellen hoe je merkt dat je echt oud wordt. Dus lees snel verder en kom misschien tot de (schrikbarende) ontdekking dat je nu echt oud wordt.

Toename van lichamelijk kwaaltjes

Toen ik nog een tiener was, kon ik echt alles aan. Je lichaam is dan nog jong en verwerkt alles met gemak. Dat is nu wel anders. Ik merk dat ik steeds meer vervelende lichamelijke kwaaltjes heb. Hierdoor ga ik bijvoorbeeld steeds vaker naar de huisarts. In het verleden was het opmerkelijk als ik één keer in het jaar een afspraak maakte, nu ben ik er (helaas) regelmatig te vinden. Wanneer je een toename ervaart van lichamelijke kwaaltjes, dan weet je: ik word echt oud. Gelukkig praat ik er niet elk moment van de dag over. Doe je dit wel? Dan ben je inmiddels wel echt heel oud.

Extra voedingsstoffen nodig

Het volgende stroomt eigenlijk voort uit de lichamelijke kwaaltjes. Na wat onderzoekjes bij de huisarts kwam er uiteindelijk uit dat ik simpelweg te weinig binnen kreeg van bepaalde voedingsstoffen. Geloof het of niet, maar ik moest aanvullende voedingssupplementen slikken. Je merkt direct of je echt oud wordt aan de hand van welke voedingsstoffen je moet nemen. Zo bestaat er bijvoorbeeld glucosamine. Ik was in eerste instantie niet bekend met glucosamine. Het supplement met glucosamine wordt vooral gebruikt door de ouderen. Ik moet zeggen dat het gebruiken van glucosamine voor mij ook handig kan zijn.

Vergelijkingen trekken met vroeger

Helaas moet ik toegeven dat ik me ook regelmatig schuldig maak aan de vergelijk met “hoe het vroeger was”. Daarnaast merk ik dat ik sommige trends en rages niet begrijp. Dat is naar mijn mening ook een behoorlijk teken dat je echt oud wordt. Heb jij dit ook? Trek jij ook steeds vaker de vergelijking met hoe iets vroeger was? In dat geval is er geen twijfel meer mogelijk. Ik moet je mededelen dat ook jij ‘echt’ oud wordt.

About

No Comments

Leave a Comment