De beste campingartikelen

In deze donkere maanden zijn veel mensen op zoek naar iets leuks om naar uit te kijken. Je zou kunnen denken aan het plannen van een zomervakantie. Ook al is het een onzekere tijd en weten we nog helemaal niet wat er in de zomer mogelijk is, toch kun je over bepaalde dingen al wel nadenken. Ga je bijvoorbeeld het liefst op een all-inclusive vakantie of verblijf je liever op een camping? Kamperen is een optie waarvan de kans groot is dat het mogelijk zal zijn, omdat je in mindere mate afhankelijk bent van openbare ruimtes en personeel. In dit blog lees je daarom welke campingartikelen handig zijn om te kopen.

Servies

Iets waar je vaak niet meteen aan denkt wanneer je niet gewend bent om te kamperen, is campingservies. Het is zonde om je normale, mooie servies van thuis mee te nemen, en wekenlang eten van plastic bordjes is ook niet fijn. Daarnaast is dat natuurlijk ook niet goed voor het milieu. Kies bij voorkeur voor campingservies dat niet snel kapot gaat en gemakkelijk af te wassen is. Gelukkig is er veel keuze en kun je een servies kiezen dat helemaal bij jou past.

Zakjes en bakjes

Nog iets wat je snel kunt vergeten: meeneem bakjes of zakjes. Wanneer je gaat kamperen is het vaak zo dat je er op uit gaat en de omgeving gaat verkennen. Denk aan wandel- of fietstochten. Als je langere tijd onderweg bent, is het altijd een goed idee om eten en drinken mee te nemen. Het is tenslotte niet meer zo vanzelfsprekend dat je in een restaurant of café terecht kunt voor een lunch. Zorg er daarom voor dat je plastic zakjes meeneemt, of je kunt vershoud bakjes bestellen.

Apparatuur om te koken

Je eigen eten klaarmaken is wat lastiger als je aan het kamperen bent. Denk daarom van te voren na wat voor apparatuur je nodig zult hebben. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grill of barbecue, maar ook een klein oventje kan handig zijn. Hierin kun je niet alleen je avondeten opwarmen, maar je kunt het ook gebruiken om ’s ochtends broodjes in af te bakken.

Verlichting

Hoewel het in de zomer lang licht blijft, is het zeker nodig om voor verlichting te zorgen. Je kunt natuurlijk een zaklamp gebruiken, maar dit is erg ongezellig en geeft vaak maar weinig licht. Een andere optie is om kaarsen aan te steken, maar dan moet je wel uitkijken met kleine kinderen. Het is waarschijnlijk het beste idee om een lamp met batterijen aan te schaffen. Dan heb je geen gedoe met snoeren, voldoende licht en toch ook gezelligheid.

About

No Comments

Leave a Comment