Visum Thailand aanvragen 

Als je binnenkort op vakantie gaat naar het prachtige Thailand, dan ben je verplicht een visum aan te vragen om het land op een legale manier te mogen betreden. Het land is namelijk geen lid van de Europese Unie en ligt ook niet in Europa. Naast dat je een visum moet aanvragen, ben je ook verplicht te reizen met een paspoort. Het aanvragen van een visum kan soms erg ingewikkeld zijn als je dit nog nooit eerder gedaan hebt. Hier vind je meer informatie over hoe jij gemakkelijk en snel een visum voor Thailand kan aanvragen. 

 

Visum via een website aanvragen 

Voor de tijd van het internet was het alleen mogelijk om een visum aan te vragen bij de ambassade van Thailand. Dit was een tijdrovend proces aangezien je daarvoor naar Den Haag moest reizen en het ook nog eens enkele weken duurde voordat je te horen kreeg of je aanvraag goedgekeurd was. Door de komst van het internet kun je nu een e visum Thailand aanvragen via het internet. Het grootste voordeel hiervan is dat je in de meeste gevallen goedkoper uit bent dan het bezoeken van de Thaise ambassade. Als je een visum via het internet wilt aanvragen, dan kan je dit via verschillende websites doen. Het is echter heel belangrijk dat jij dit alleen via betrouwbare websites doet want je geeft wel je persoonlijke gegevens door en ook moet het visum origineel zijn. Doe dus altijd goed onderzoek naar de verschillende aanbieders en vergelijk ze op basis van prijs, kwaliteit en service. 

 

Waarom is een visum verplicht?

Landen en voornamelijk grotere landen zoals Thailand mogen jaarlijks honderdduizenden toeristen ontvangen. Vrijwel iedereen komt dan naar Thailand om vakantie te vieren, maar helaas komt het ook wel eens voor dat mensen met verkeerde bedoelingen Thailand bezoeken. Dit kan bijvoorbeeld terrorisme of drugshandel zijn. Het is voor Thailand dus erg belangrijk dat ze toezicht hebben op wie het land betreedt, met welke bedoeling de persoon het land betreedt en voor hoelang de persoon van plan is om te blijven. Dat is eigenlijk alleen mogelijk door visum-legalisatie. Dit is ook een reden waarom het strafbaar is om een land buiten de Europese Unie te betreden zonder een geldig visum. Hier kunnen zware straffen op staan zoals een gevangenisstraf. Het is daarom belangrijk dat je altijd een visum hebt aangevraagd als je naar Thailand wilt reizen. Je zult bij de douane al opmerken dat hier op gecontroleerd wordt.

About

No Comments

Leave a Comment