Ga jij binnenkort varen? Dit heb je nodig 

Veel Nederlanders gaan in de zomer varen en dat is vrij logisch. Je kan dan optimaal genieten van het warme weer, maar ook van de prachtige omgeving. Nederland is een echt waterland dus er zijn voldoende natuurgebieden, beken en plassen waar jij gezellig met je gezin of vrienden kan gaan varen. Ook is het mogelijk om op de zee te varen, maar daar heb je dan een grote boot voor nodig. Hier vind je meer informatie over wat jij nodig hebt als je met een boot wilt gaan varen. 

 

Bootstoel voor op de boot 

Het kan voorkomen dat je met meerdere personen gaat varen en dat je zitplaatsen te kort komt. In dit geval is het handig om een extra bootstoel aan te schaffen. Een bootstoel kan je verkrijgen in verschillende varianten, waaronder een losse bootstoel, maar ook een bootstoel die je aan de boot kan monteren. Een bootstoel die je aan de boot kan monteren is de meest gemaakte keuze aangezien de stoel dan niet kan verschuiven of omvallen. Dit is zeer handig wanneer je op onrustige wateren gaat varen. 

 

Rubberen boot 

Als je niet over een boot beschikt en je wilt liever ook geen boot huren omdat je geen vaarbewijs hebt, dan kan je altijd een rubberen whaly boot aanschaffen. Dit is een stevige rubberen boot die je kan voorzien van een motor met een laag vermogen. Je kan met deze boot dus ook op onrustigere wateren varen, alleen is dit wel afgeraden. Een rubberen boot is namelijk erg licht en kan door wind en hoge golven kapseizen. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen als je een dagje gaat varen. 

 

Zonnebrandcrème en aftersun

Wanneer het erg warm is en je gaat varen, dan is het enorm belangrijk om jezelf altijd in te smeren met zonnebrandcrème. Ook is het verstandig om altijd zonnebrandcrème mee te nemen voor als je het gevoel krijgt dat je begint te verbranden. Door de warme zon en de weerkaatsing van het water kan je enorm snel verbranden. Dit wil je natuurlijk het liefst voorkomen want je wilt niet in de avond na het thuiskomen van het varen volledig verbrand zijn. Als je klaar bent met het varen, dan is het verstandig om je in te smeren met aftersun. Aftersun zorgt er namelijk voor dat  door de zon aangebrachte schade hersteld word.

About

No Comments

Leave a Comment