Een stedentrip Milaan: tips en aanraders

Stedentrip Milaan

Ooit nagedacht over een stedentrip Milaan? Milaan is een stad in noordelijk Italië met een uitgebreide geschiedenis. Kunstliefhebbers, modefans en lekkerbekken beleven allemaal een leuke tijd in Milaan. De stad kan zich qua schoonheid en bezienswaardigheden meten met de grootste hoofdsteden van Europa.

Waarom maken mensen een stedentrip Milaan

In deze veelzijdige stad zijn er prachtige monumenten uit de bewogen geschiedenis van Italië te bewonderen. Verschillende galerijen en musea hebben werken van grootmeesters zoals Michelangelo en Leonardo Da Vinci in hun assortiment. En natuurlijk is het in de grote winkelcentra van de stad geweldig shoppen. Je vindt hier luxe producten met typisch Italiaans design. Genieten van de klassieke Italiaanse keuken kan in verschillende luxe en goedkope restaurants. Bovendien heeft Milaan een lokale keuken die aanschurkt tegen die van Zuid-Frankrijk, met een aantal heerlijke specialiteiten zoals cotoletta, ossobuco en panettone.
Stedentrip Milaan

Attracties om te bezoeken op een stedentrip Milaan

Milaan is zo rijk aan bezienswaardigheden dat het moeilijk is om hier een selectie te maken. Er zijn er een paar die je zeker in je reisschema zou moeten opnemen.

  • Galleria Vittorio Emanuele II. Dit is een van de grootste en meest statige winkelcentra van de stad. Vooral modezaken met chique producten zijn hier goed vertegenwoordigd. Maar je kunt ook genieten van één van de lokale specialiteiten en van een goed glas wijn. In januari is dit een uitstekende plek om voordeel te halen uit de Milanese winteruitverkoop. Voor een heel gunstig tarief kan je dan exclusieve modeartikelen, tassen en schoenen in de wacht slepen.
  • Duomo Santa Maria Nascente. De grootste kathedraal van Milaan is ook de meest imposante. De afgelopen zes eeuwen is er constant gewerkt aan deze kathedraal en het resultaat mag er wezen. De gotische torenspitsen aan de buitenkant zijn even indrukwekkend als de marmeren zuilen met de vele heiligenbeelden binnenin, en de fantastische glas-in-loodramen.
  • Sempione Park. Dit park ligt in de buurt van de Duoma en bevat een indrukwekkende vredesboog, een oud kasteel. In de winter kan je hier terecht voor een van de grootste kerstmarkten van Europa. Het park zelf is een prachtig groen gebied, omringd door weelderige bomen en een populaire plek voor de Milanezen om te picknicken en te rusten.

Hoe kom je in Milaan

Milaan heeft een internationale luchthaven. Er gaan vluchten van Schiphol direct naar Milaan. De stad is dus eenvoudig te bezoeken vanuit Nederland.

About

No Comments

Leave a Comment