De nieuwe manier van werken en vergaderen

Alhoewel nog altijd veel mensen op een vaste locatie werken op vaste werkdagen, op vaste tijdens is er tegenwoordig ook steeds meer een andere manier van werken ontstaan. Zo zijn er bedrijven waar de meeste werknemers vanuit huis werken. Of er zijn bedrijven die over verschillende landen hun afdelingen verspreid hebben. Andere bedrijven hebben weer werknemers die altijd reizen voor hun werk. Voor deze bedrijven is het hebben van een los kantoor mogelijk duur en niet praktisch.

Vergaderzaal huren

Voor deze bedrijven zijn er tegenwoordig andere mogelijkheden. Wanneer alle werknemers of managers van een dergelijk bedrijf namelijk moeten vergaderen kun je dit bijvoorbeeld over skype doen. Desondanks is toch ook vaak belangrijk voor goede, productieve vergaderingen om bij elkaar te komen. In dit geval kun je als bedrijf een vergaderlocatie huren. Er zijn vele opties. Je kunt een goedkope normale locatie huren maar je kunt er ook een speciale gelegenheid van maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een kasteel te huren als vergaderlocatie of een luxe resort.

Tegenwoordig zijn er ook veel mensen die zelf vanuit huis werken. Het nadeel van vanuit huis werken desondanks is dat het niet scheidden van je werklocatie en je woonlocatie tot uitstellen en slechte werkethiek kan leidden. Als je thuis tv kijkt en ook thuis werkt is het moeilijk om de twee tijdens werkuren gescheiden te houden. Daarnaast zul je je ook eenzaam voelen na een bepaalde tijd. Collega’s zijn fijn om je heen te hebben. Daarom zijn er tegenwoordig coworking plekken.

Coworking plekken

Dergelijke plekken hebben verschillende voordelen. Je ben nog wel de baas over je eigen pauzes en prioriteiten maar je bent wel uit het huis waardoor je werkplek gescheiden is van je huis. Daarnaast heb je dus mensen om je heen. Wanneer je voor het eerst begint met werken bij een dergelijke plek zul je niemand kennen maar voor je het weet maak je vrienden. En deze mensen zijn vaak ook zelf gedreven en individueel. Ze zullen je dan ook creatieve input geven op je werk. Desondanks zul je minder gestoord worden door managers of collega’s dan je op een gewoon kantoor zal worden. Het is daarnaast ook een goede plek om te netwerken.

Desondanks zijn er wel een aantal dingen die je niet kunt vergeten als je op weg bent naar je co-working plek. Zo is natuurlijk je laptop essentieel. Maar ook een hoofdtelefoon is belangrijk zodat je ongestoord naar muziek kunt luisteren. Ook is het maken van backups zeer belangrijk.

About

No Comments

Leave a Comment