De allerlekkerste thee

De een drinkt liever thee en de ander drinkt liever een kopje koffie. Hoe dan ook is het interessant om te weten waar thee precies van gemaakt wordt. Iedereen weet wel dat het een warme drank is met een smaakje, maar wat drink je nou eigenlijk precies? Thee is een warme drank die wordt gemaakt door infusie van de gedroogde bladeren van de theeplant Camellia sinensis. Thee dat niet van deze plant afkomstig is, zoals kamillethee of rooibos, is dan ook geen echte thee, maar kruidenthee. Thee drink je met water. Water is belangrijk voor het oplossingsvermogen van de thee. Het water zal dus in hoge mate de smaak en het aanzicht bepalen.

Gezond en lekker

Veel mensen drinken gaan thee. Het is lekker maar ook nog eens gezond. Sommige soorten thee worden zelfs als medicijn gebruik om bepaalde gezondheidsklachten aan te pakken of juist te voorkomen. Het begint allemaal met jonge theeblaadjes van een struik. Deze struik groeit alleen maar op plekken waar het een vochtig klimaat is. Denk aan landen zoals China, India, Sri Lanka en Kenia. Het plukken van thee wordt met de hand gedaan. De blaadjes worden nooit in hun eentje van de plant geplukt. Altijd wordt een knop samen met één, twee of drie blaadjes van dezelfde stengel gehaald. Je kan ook losse theedrinken. Losse thee staat ook wel bekend als verse thee. Losse thee bestaat uit grote gedroogde theeblaadjes die vaak in een filterbakje doet en vermengd met het water. Door de trend naar gezond leven is losse thee bestellen ook steeds populairder geworden. Vaak is losse thee gezonder dan thee in een zakje. Dit heeft te maken met het bewerkingsproces. Doordat de grove, grote bladeren niet aangetast worden, zitten deze bomvol antioxidanten. Bovendien wordt er vaak niks toegevoegd aan de losse thee. Kunstmatige toevoegingen zijn niet altijd goed voor je gezondheid.

Een leuk cadeau

Je wilt een keer wat ander geven dan dat je normaal doet. Omdat veel mensen thee drinken is thee cadeau doen altijd wel goed. Het is een leuk cadeau om te geven aan iemand. Je kan speciale thee kopen of gewone thee met bijvoorbeeld twee keramieken theekopjes erbij. Verwen jezelf of geef de thee aan iemand cadeau. Een thee pakket is leuk om te geven. Ter gelegenheid van een verjaardag, kraamcadeau, bij een verhuizing of als relatiegeschenk. Laat je vrienden, familie en kennissen kennis maken met nieuwe smaken. Er is veel meer op de markt dan je denkt en het smaakt ongelofelijk lekker.

About

No Comments

Leave a Comment