Zonder autoverzekering mag je de weg niet op

Nu de wereld weer een beetje richting normaal lijkt te gaan en mensen weer naar hun werk gaan in plaats van alleen nog thuis te werken, zie je dat veel mensen toch weer een auto willen aanschaffen. Dit kan dan gaan om een gebruikt exemplaar, maar ook om een gloednieuw exemplaar. Het is maar net wat bij je past. Wat voor auto, welk merk, welk type en uit welk jaar, je ook kiest, je zult altijd een autoverzekering moeten regelen voor je de weg op gaat. Zonder autoverzekering de weg op is verboden en nog gevaarlijk ook. Je hebt de keuze uit verschillende autoverzekeringen. Van WA, de basis, tot Allrisk, de meest uitgebreide vorm.

Welke autoverzekering kies je?

Het afsluiten van een autoverzekering is (dus) verplicht. Maar welke autoverzekering past bij jou en je auto? Een WA verzekering is de minimale verzekering die je kunt afsluiten voor je in de auto stapt. Met deze verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die jij met jouw auto toebrengt aan de auto van een ander. De schade aan je eigen auto wordt dan niet vergoed. Een allrisk verzekering is de verzekering die uitermate geschikt is voor nieuwe auto's. Er is ook nog een tussenvorm tussen deze twee verzekeringen. Wil je meer weten over autoverzekeringen? Dan kun je de site bezoeken (zie de link hierboven) en alles lezen over het verzekeren van je auto.

Schade door autoinbraak?

Hoe zuur is het als jij net even geparkeerd staat om iets op te halen of weg te brengen en je komt terug bij je auto en er is een ruitje ingetikt. Natuurlijk laat je nooit iets achter in je auto, maar hé, het is klaarlichte dag én je was maar 3 minuten weg. Is er iets weg uit je auto? Heb je schade aan de ruiten of de portieren? Dan is het fijn als je minimaal een WA-extra verzekering hebt. Je krijgt dan niet alleen de schade aan je auto vergoed, maar ook de (aantoonbare) waarde van de gestolen items.

Rij veilig en houd je auto in topconditie

Momenteel is autorijden al duur genoeg door de huizenhoge brandstofprijzen. Je kunt dus maar beter zorgen dat je je auto in topconditie weet te houden. Dit doe je ook door veilig te rijden. Je houdt je aan de voorgeschreven snelheid en je doet niet aan bumperkleven en je haalt niet in waar het niet mag. De verzekering is er voor als het wel een keer misgaat. En dat is een fijn idee!

About

No Comments

Leave a Comment