Met deze tips haal jij alles uit het solliciteren  

Ben jij net klaar met je studie of ben je gewoon op zoek naar een andere baan? Dan ga jij je weer op de arbeidsmarkt begeven. Echter is het vinden van een leuke en passende baan vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Ondanks dat er behoorlijk wat vacatures online te vinden zijn zul je al snel merken dat je maar bij een enkel wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. In dit blog daarom een aantal tips zodat jij alles uit het solliciteren kan halen.

Bedenk wat je wilt en stel doelen

Dit lijkt misschien erg voor de hand liggend maar toch zijn er zat mensen die gaan solliciteren zonder dat ze echt weten wat ze willen. Zorg er daarom eerst voor dat je jezelf goed voorbereid. Bedenk wat je wilt en wat daarvoor nodig is. Daarnaast is het ook goed om voor jezelf doelen te stellen. Als jij bijvoorbeeld in een bedrijf wilt werken met doorgroeimogelijkheden moet je de vacatures hier wel enigszins op uitzoeken. Anders is het voor zowel jou als het bedrijf zonde als jullie er beide voor niks tijd en energie in hebben gestoken. Vind je het lastig om dit allemaal te bedenken? Schrijf het dan gewoon eens voor jezelf op of maak desnoods een mindmap.

Haast je vooral niet

Een valkuil waar heel veel mensen invallen als ze gaan solliciteren is dat ze er niet de tijd voor nemen. Solliciteren wordt vaak onderschat en dat is zonde. Het gaat namelijk wel over je toekomst en je doel is waarschijnlijk niet om binnen een jaar weer te moeten solliciteren op een andere baan. Neem daarom de tijd en kijk gaat welke vacatures er allemaal binnen jouw wensen en eisen vallen. Heb je hier een duidelijk beeld van? Dan kan je op je gemak een sollicitatiebrief schrijven. Het schrijven van een sollicitatiebrief vereist ook nog behoorlijk wat tijd en creativiteit. Je wilt namelijk dat jouw brief er tijdens de sollicitatieronde uitspringt. Dat ze nieuwsgierig zijn geworden naar je verhaal en dat ze benieuwd zijn naar wat jij het bedrijf allemaal te bieden hebt.

Schakel hulp in

Probeer hulp in te schakelen als je gaat solliciteren. Dit kunnen mensen uit je eigen netwerk zijn maar je kan ook kiezen voor een uitzendbureau. Een uitzendbureau is eigenlijk een tussenpartij die zowel een sollicitant als een bedrijf helpt. Ze hebben een breed aanbod uit verschillende branches. Zo hebben ze bijvoorbeeld operator vacatures maar ook onderwijs vacatures of marketing vacatures. Geef aan waar je naar op zoek bent en ze helpen je graag verder.

About

No Comments

Leave a Comment