Een leuke isolatie-lente

Rustiger aan

Het zijn natuurlijk een beetje gekke tijden voor ons allemaal. Waar het leven steeds sneller ging, er steeds meer moest in een korte tijd en we in feite allemaal steeds meer fear of missing out kregen, werden we met zijn allen opeens keihard tot halt geroepen en zijn we nu in een soort afkick-periode beland. We hadden dit allemaal niet verwacht, maar opeens zitten we thuis. Zijn de festivals gesloten en gaan we alleen naar de winkel voor het broodnodige – maar ook niet meer dan dat. Iedereen moet het een stapje rustiger aan doen, wat op zich heel goed is voor onze rust, zowel mentaal als fysiek. Anderzijds zijn er veel mensen die het lastig vinden om hun draai te vinden in deze tijd. Daarom geef ik hierbij wat tips om er zo goed mogelijk doorheen te komen.

Tips

  • Neem bijvoorbeeld ten eerste eens goed je huis onder handen. Dit is de tijd om eens door je kleding heen te gaan en te kijken wat je eigenlijk niet echt meer nodig hebt.
  • Neem de tijd om verdere hobby’s uit te pluizen. Misschien schilderde je vroeger vaak maar komt daar nu niks meer van terecht, of kookte je graag uitgebreid maar schoot dat er steeds vaker bij in. Vraag je gewoon af wat je echt leuk vindt om te doen en maak daar weer tijd voor.
  • De sportscholen zijn weliswaar dicht, maar dat betekent niet dat je niks meer hoeft te doen aan je lichaam. Een gezond lichaam is immers een gezonde geest. Er zijn voldoende filmpjes om thuis te kunnen sporten, of ga tijdens rustige momenten van de dag lekker een stuk wandelen. Zolang je dit alleen doet en voldoende afstand houdt tussen jezelf en andere mensen, komt dat vast goed. Om mezelf aan te moedigen weer lekker te blijven bewegen heb ik nieuwe schoenen gekocht van ara bij vamos schoenen. Daarmee is sporten opeens een stuk minder straf.
  • Besteed wat extra tijd aan leuke dingen doen met het gezin. Het is voor niemand een geweldige tijd en de kinderen kunnen zich ook behoorlijk vervelen. Maar voordat we met zijn allen weer in ons snelle tempo gaan is het een mooi moment om eens samen wat quality time te hebben. Doe lekker een spelletje, ga uitgebreid eten met zijn allen of bak lekker koekjes. Wat jullie leuk vinden om te doen.

Wat doe jij om deze quarantaine zo goed mogelijk door te komen? Laat het ons weten!

About

No Comments

Leave a Comment