Groot feest organiseren? Bereid u goed voor!

Er is altijd wel reden voor een feestje. En soms zijn er extra speciale redenen om een feestelijke gelegenheid te organiseren. Bijvoorbeeld omdat u gaat trouwen en het groots aan wilt pakken, of omdat uw vader de mooie leeftijd van 80 heeft bereikt. Bij het organiseren van een groot feest komt echter een hoop kijken. En niet iedereen weet waar ze moeten beginnen. Grote feesten organiseren doen we tenslotte niet allemaal dagelijks. In dit blog bespreken we daarom hoe u zich het beste kunt voorbereiden op het mooiste feest dat u kunt geven!

Schrijf alles van tevoren op

Allereerst is het belangrijk dat u nadenkt over het feest zelf. Hoe wilt u graag dat het eruit ziet? Is er een thema? Wie gaat u allemaal uitnodigen? Wordt er eten geserveerd en zo ja, wat staat er dan op het menu? Wie zorgt voor de muziek? Gaat u zelf de gasten bedienen of bediening inhuren?Dit zijn allemaal vragen die ongetwijfeld in uw hoofd voorbij komen als u een feest organiseert. Een tip: schrijf het allemaal op. Maak een duidelijk vloerplan, een gastenlijst en denk na over hapjes en drankjes. Zonder een duidelijk plan kan het organiseren van een feest namelijk lastig zijn.

Besteed bepaalde taken uit

Bij een feest komt veel kijken. Er zijn bepaalde dingen waar u misschien niet zo gauw aan denkt, totdat het eenmaal zover is. En dan is het vaak al te laat. Daarom is het goed om over de kleinste dingen van tevoren na te denken. Wie gaat de jassen van de gasten aannemen? Wie brengt ze naar hun tafel? Wie voorziet ze van hapjes en drankjes? Wie zorgt dat het buffet aangevuld wordt? U kunt hiervoor natuurlijk vrienden en familie vragen om een handje te helpen. Maar het liefst wilt u waarschijnlijk dat iedereen van het gezelschap gewoon volop kan genieten van het feest, zonder zorgen. In dat geval is het zeker aan te raden om een deel van het budget voor uw feest uit te besteden aan het inhuren van bediening. Dit zal niet alleen enorm veel zorg voor u uit handen nemen, maar ook uw gasten zullen het gevoel hebben dat ze volledig in de watten worden gelegd als alles tot in de puntjes verzorgd is.

Wat staat er op het menu?

Een van de belangrijkste onderdelen van een feest is natuurlijk het eten. Afhankelijk van het seizoen waarin u uw feest geeft, de locatie en de gelegenheid, kunt u verschillende dingen voorbereiden. Zo kun je er voor kiezen om koolhydraatarm te eten. Dit betreft niet alleen het weg laten van brood of iets dergelijks. In een koolhydraatarm kookboek staan voldoende schitterende gerechten en tips waarmee u de heerlijkste maaltijden kunt maken. Zo zijn zoete aardappelen een mooie vervanger of kun je kiezen voor oerbieten of oerpenen om toch de wat zwaardere smaken te serveren. Een koolhydraatarm kookboek geeft u meer variatie dan u denkt!

About

No Comments

Leave a Comment