Een groene badkamer

Grote gevolgen

Onze dagelijkse keuzes kunnen grote gevolgen voor het milieu hebben. Als het gaat om het bereiken van een milieuvriendelijke badkamerruimte, is het belangrijk om niet alleen de permanente meubels te overwegen, maar ook uw tijdelijke producten. Denk na over wat er gebeurt met de items in je badkamer als je klaar bent. Kun je ze hergebruiken of opnieuw vullen? Zijn ze biologisch afbreekbaar?

Probeer gerecyclede tegels, vintage armaturen zoals kranen te vinden en houd bamboe-producten in de gaten. Bamboe is de perfecte groene keuze voor je badkamer. Het is een hernieuwbaar, slijtvast materiaal en in plaats van dood te gaan nadat het is gekapt, zoals bomen, regenereert het. Je kunt bamboe-producten overal vinden.

Gebruik zoveel mogelijk natuurlijk materiaal in uw badkamer. Probeer mos-badmatten, de nieuwste ecotrend die de natuur binnenshuis brengt. Als u vanaf het begin producten van goede kwaliteit voor uw badkamer kiest, voorkomt u dat meer items op de stortplaats terechtkomen. Dit bespaart u middelen voor vervanging en bespaart u op zijn beurt tijd en geld. Een complete douchecabine kan ook van duurzaam materiaal gemaakt worden. Kies daarnaast voor een douche die niet teveel water gebruikt.

Licht

Door zoveel mogelijk natuurlijk licht te gebruiken, kunt u uw energieverbruik verminderen. Weg met die jaloezieën boven ramen en krijg natuurlijk daglicht binnen. Je kunt privacy creëren door heldere vensters of matglas te gebruiken. Als er weinig ruimte is in uw badkamer, kun je met een dakraam een extra lichtbron  toevoegen. Het ophangen van een grote spiegel zal ook helpen om natuurlijk licht te reflecteren en een heldere, open ruimte te creëren.

Waterverspilling is een van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan de druk op onze planeet en de ergste boosdoener in uw huis is de badkamer. Afgezien van kortere douches, is de eenvoudigste manier om waterefficiëntie te bereiken het installeren van toevoegingen op uw douchekop en kranen. Dit zorgt voor een mindere waterstroom maar doet niet af aan de waterdruk. Uw toilet gebruikt ook meer water dan uw douche of wasmachine. Dus investeer in een ecologisch spoelsysteem om uw waterverbruik te verlagen. Als je op zoek bent naar een nieuwe douche of toilet, let dan op het label hoe duurzaam de douche en het toilet is. Tegelijkertijd kun je natuurlijk ook watergebruik verminderen door slimmer naar de wc te gaan en korter te douchen. Wees je bewust van hoeveel water het douchen kost. Een van de belangrijkste factoren wanneer het gaat om een ecologische badkamer is nou eenmaal het watergebruik.

About

No Comments

Leave a Comment