Een glazen schuifwand maakt jouw terras helemaal af

Ben je op zoek naar een stijlvolle manier om je terras af te sluiten? Dan is een glazen schuifwand wellicht iets voor jou. Zo’n wand is speciaal ontworpen voor buitenruimtes, en houdt de warmte vast, maar houdt geen licht tegen. Je kunt immers wel een muurtje bouwen, of het terras op een andere manier afsluiten, maar een glazen schuifwand is veel idealer. Bovendien is het helemaal niet zo duur om zo’n wandje te plaatsen.  Vraag dus eens een offerte aan bij een groothandel in glas, want zij kunnen je meteen vertellen wat je kwijt zou zijn in het gewenste formaat.

Wat koop je allemaal bij een glas groothandel?

Als jij graag zo’n glazen schuifwand om je terras wilt laten plaatsen dan kun je daarbij bij zo’n glas groothandel terecht. Maar wat maken ze daar nog meer? Het spreekt voor zich dat ze alles kunnen maken en leveren dat van glas is gemaakt, maar aan wat voor producten kun je dan allemaal denken? Nou, bijvoorbeeld aan een lichtstraat zadeldak. Dit is een type lichtstraat dat al sinds zijn introductie ontzettend populair is. Het voegt heel veel licht toe aan de ruimte waarin hij wordt geplaatst, en bovendien wordt de ruimte als de zon erop schijnt warmer. Dit is super comfortabel. Een zadeldak lichtstraat draagt dus echt bij aan een warmere ruimte, waardoor je soms zelfs minder hoeft te stoken.

Een lichtstraat zadeldak boven je overdekt terras

Nu je toch aan het lezen was over zo’n glazen schuifwand voor je terras kun je misschien maar beter ook informatie over een zadeldak lichtstraat aanvragen. Je wilt immers je terras of serre op de een of andere manier afsluiten, maar wel nog genoeg lichtinval hebben. Zo’n glazen wand is daar natuurlijk perfect voor, maar als je tevens in het dak een lichtstraat laat plaatsen heb je een groot effect. Er valt dan de hele dag door licht de ruimte in, en ook in de herfst en de winter kun je er behaaglijk genieten.

Dit soort zadeldak lichtstraten worden overigens ook heel veel toegepast in woonkamers en keukens, als daar tenminste geen verdieping bovenop zit. Vaak is dat het geval bij een uitbouw van de woonkamer. Er komt dan een flink stuk bij, maar ook de ramen schuiven op. Als je toch voldoende licht in de ruimte wilt hebben doe je er slim aan een zadeldak lichtstraat te plaatsen.

Een glazen lichtstraat met vaste maat

Als je kiest voor een zadeldak lichtstraat met een vaste maat betaal je het minst. Dit zijn immers standaard producten, en deze worden wat massaler gemaakt dan maatwerk. Daardoor zijn ze bovendien vaak op voorraad, en kunnen ze dus snel geleverd worden. Bij een glazen schuifwand ligt het ietsje anders. Deze moet vrijwel altijd (al dan niet deels) op maat worden gemaakt, waardoor hij aardig aan de prijs kan zijn. Als je er toch van droomt zo’n glazen wand te plaatsen maar je hebt een beperkt budget, dan kun je het beste een glas groothandel opzoeken die deze kan leveren en plaatsen. Zij zitten normaal gesproken redelijk laag met hun prijzen, simpelweg doordat ze gespecialiseerd zijn in glas en het heel groot inkopen.

About

No Comments

Leave a Comment