Alle redenen om een shampoo bar te kopen

Steeds meer mensen gebruiken een zogeheten shampoo bar om hun haar mee te wassen, en niet voor niets. Dit soort ‘bars’ zijn namelijk in veel gevallen gemaakt van niets dan natuurlijke ingrediënten, waardoor ze super goed zijn voor je haar. Normale shampoos (uit flessen) zijn dat in de meeste gevallen niet. Daardoor krijgen veel mensen snel last van vet haar, en kunnen ze het moeilijk uitborstelen. Met een shampoo bar die je uitkiest op basis van jouw haartype is dat voortaan verleden tijd. Er bestaan namelijk ook exemplaren waar een conditioner in is verwerkt. Een natuurlijke shampoo heeft hetzelfde effect als een normale shampoo, maar dan zonder je haar te verzwaren of uit te drogen. Er zitten immers niets dan natuurlijke ingrediënten in, die je haar voeden en zachter maken.

Natuurlijke shampoo zonder verpakking

Er kleeft nog een tweede groot voordeel aan het gebruiken van een shampoo bar, namelijk dat er geen plastic verpakking omheen zit. Normale shampoos komen in flessen, en hoe je het ook wendt of keert, die moeten als ze leeg zijn worden weggegooid. Aangezien we op aarde al veel teveel plastic hebben en de afvalberg nog steeds groter wordt, is een natuurlijke shampoo zonder verpakking het perfecte alternatief. Deze wordt doorgaans gewikkeld in een dun papiertje met een sticker erop. Zo zie je welke shampoo of conditioner het is, en kun je hem in je tas meenemen. Natuurlijk kun je dit soort shampoo bars en natuurlijke conditioners ook gewoon online bestellen.

Diverse varianten shampoo bars

Of je nu online of offline een shampoo bar wilt kopen, je hebt altijd de keuze uit verschillende geuren, kleuren en doeleinden. De ene bar is bijvoorbeeld speciaal gemaakt voor droog haar, terwijl de andere je haren meer volume geeft. Heb je last van roos? Ook daar kun je tegenwoordig een shampoo bar voor kopen. Deze bevat rozenblaadjes en andere speciale ingrediënten, waardoor je roos snel vermindert. Daarnaast zijn er ook nog shampoo bars te krijgen speciaal voor vet haar, voor krullen en voor mensen met een gevoelige hoofdhuid. En zelfs als je de gelige gloed uit blond haar wilt krijgen kun je daar een natuurlijke shampoo voor kopen. Dit is een zogeheten zilvershampoo, maar dan in vaste vorm. Hij werkt net zo goed als een normale zilvershampoo uit een fles.

Zorg goed voor je haar

Veel mensen klagen over hun haar, maar hebben geen idee dat de chemische bestanddelen in hun shampoo het kunnen beschadigen. Zodra ze overstappen op een 100% natuurlijke shampoo bar merken ze snel verschil. Kies er een die past bij jouw haartype, of probeer er meerderen uit. Het leuke aan dit soort shampoo bars is dat ze vaak ook nog eens zalig ruiken. Wat dacht je van een natuurlijke shampoo die ruikt naar papaya, lavendel of kokos? Het zal nog moeilijk kiezen worden, want er bestaan veel verschillende varianten, die allemaal even lekker klinken. Pas maar op dat je je tanden er niet in zet! De bar leg je wanneer je hem binnen hebt in de badkamer op een mooi schoteltje, dat ziet er ook nog eens heel leuk uit. Zo maak je van het douchen of badderen een heus ritueel, waar je haren keer op keer van opknappen.  

About

No Comments

Leave a Comment